Sarkozy prestane viesť republikánov, aby mohol kandidovať za prezidenta

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 09:44 • 2 min
Sarkozy prestane viesť republikánov, aby mohol kandidovať za prezidenta

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy potvrdil svoj zámer odstúpiť z funkcie predsedu pravicovej strany Republikáni (LR), aby sa mohol sústrediť na stranícke primárky pred prezidentskými voľbami.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, Sarkozy na straníckom zjazde LR v Nice uviedol, že dnešné podujatie je posledným, na ktorom vystupuje ako líder strany.


Primárky v LR sa uskutočnia v novembri. Očakáva sa, že Sarkozy bude musieť zviesť tvrdý boj proti 13 uchádzačom, ktorí už oficiálne prejavili záujem o nomináciu pre prezidentské voľby. Sarkozy tak zatiaľ oficiálne neurobil. Svoju kandidatúru musí oznámiť do 25. augusta.


Sarkozyho hlavným vyzývateľom bude zrejme bývalý premiér Alain Juppé, ktorý dnes kritizoval na "konfúziu medzi Nicolasom Sarkozym, predsedom strany, a Nicolasom Sarkozym, kandidátom vedúcim kampaň pred primárkami".


Sarkozy, ktorý v roku 2012 prehral v druhom kole prezidentských volieb so socialistom Francoisom Hollandom, neskrýva svoje ambície bojovať opäť o funkciu prezidenta Francúzskej republiky vo voľbách v roku 2017.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona