Sarkozy prelomil mlčanie a prezradil svojho favorita v očakávaných francúzskych voľbách

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 16:54 • 2 min
Sarkozy prelomil mlčanie a prezradil svojho favorita v očakávaných francúzskych voľbách

BRUSEL - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy prelomil dnes svoje dlhšie mediálne mlčanie a na svojej stránke na Facebooku vydal výzvu na podporu v prezidentských voľbách pre svojho bývalého premiéra Francoisa Fillona.

slovakia

left justify in out

"Nie je tu priestor na váhanie alebo na emócie. Fillon je jediný spomedzi kandidátov, ktorý má dostatočné skúsenosti na to, aby mu umožnili zosobniť a uskutočniť zmenu, ktorú Francúzsko tak veľmi potrebuje," odkázal podľa tlačovej agentúry Belga exprezident.

 

Sarkozy sa prestal vyjadrovať k Fillonovi keď vypukol škandál Penelopagate spojený s fiktívnym zamestnávaním svojej manželky a dvoch detí vo francúzskom Národnom zhromaždení.

Tento škandál značne ublížil kandidátovi konzervatívnych Republikánov, keď sa Fillon z favorita volieb prepadol až na tretie miesto voličských preferencií.

 

Sarkozy upozornil, že rozsah výziev, pred ktorými stojí Francúzsko, je značný. Spresnil, že krajina potrebuje silný, konzistentný a spravodlivý plán na ekonomickú obnovu, ktorý má znovu postaviť na nohy Francúzsko a odstrániť obavy miliónov občanov.

 

Bývalý prezident, ktorý v pravicových primárkach prehral s Fillonom boj o kandidatúru na prezidenta, varuje voličov tak pred šéfkou extrémne pravicového Národného frontu Marine Le Penovou, ako aj pred bývalým socialistickým politikom a teraz nezávislým kandidátom Emmanuelom Macronom.

 

Sarkozy tvrdí, že treba zabrániť tomu, aby sa práve títo dvaja kandidáti stretli v máji v druhom kole prezidentských volieb, ako tomu naznačujú prieskumy verejnej mienky. Ak k tomu dôjde, Francúzi podľa jeho slov budú mať na výber medzi ilúziou vytváranou bývalým socialistom a pokračovateľom ekonomických neúspechov súčasného prezidenta a medzi nezodpovednosťou a demagógiou, ktorá by viedla ku katastrofálnym následkom pre životnú úroveň Francúzov a pre budúcnosť Európy.

 

"Vyzývam preto všetkých Francúzov, aby sa zmobilizovali za víťazstvo myšlienok republikánskej pravice a stredu, za jedinú možnosť, ktorá povedie k obnove Francúzska," odkázal Sarkozy na Facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies