Sarkozy pohrozil, že prestane dodržiavať Schengenskú dohodu

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 08:09 • 2 min
Sarkozy pohrozil, že prestane dodržiavať Schengenskú dohodu

Sarkozy pohrozil, že prestane dodržiavať Schengenskú dohodu - Politika Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes ostro kritizoval Schengenskú dohodu Európskej únie o slobodnom cestovaní bez vnútorných hraničných kontrol a dokonca pohrozil, že Francúzsko j

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes ostro kritizoval Schengenskú dohodu Európskej únie o slobodnom cestovaní bez vnútorných hraničných kontrol a dokonca pohrozil, že Francúzsko jednostranne pozastaví jej uplatňovanie. Sarkozy sa tak vyjadril počas predvolebnej zastávky na predmestí metropoly Paríž.
      Prvé kolo francúzskych prezidentských volieb sa bude konať 22. apríla, druhé kolo sa v prípade potreby uskutoční 6. mája. Konzervatívec Sarkozy v prieskumoch verejnej mienky zaostáva za socialistickým kandidátom Francoisom Hollandom a sprava je jeho vážnou súperkou Marine Le Penová, líderka ultrapravicového Národného frontu.
      Sarkozy na dnešnom zhromaždení 30.000 stúpencov na severnom parížskom predmestí Villepinte vyzval, aby bola prepracovaná Schengenská dohoda. 
      Prezident varoval, že ak do 12 mesiacov nenastane výrazný pokrok v boji proti ilegálnemu prisťahovalectvu, pozastaví uplatňovanie dokumentu o slobodnom cestovaní.
      Sarkozy minulý týždeň vyhlásil, že chce vo Francúzsku obmedziť počet migrantov a ich právo na rôzne výhody.
      Schengenská dohoda zakazuje systematické kontroly cestovných dokladov na vnútorných hraniciach zúčastnených krajín v rámci Európskej únie.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona