Sarkozy a Barroso sa na summite EÚ v Bruseli pohádali kvôli Rómom

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:41 • 2 min
Sarkozy a Barroso sa na summite EÚ v Bruseli pohádali kvôli Rómom

Sarkozy a Barroso sa na summite EÚ v Bruseli pohádali kvôli Rómom - Politika Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a predseda Európskej komisie José Manuel Barroso sa dnes dostali do ostrej slovnej potýčky kvôli vyhosťovaniu neprispôsobivých Rómov z francú

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a predseda Európskej komisie José Manuel Barroso sa dnes dostali do ostrej slovnej potýčky kvôli vyhosťovaniu neprispôsobivých Rómov z francúzskeho územia. Informovali o tom diplomatické zdroje.
      Počas víkendu francúzske médiá zverejnili dokumenty naznačujúce, že vláda sa pri deportáciách zameriava špecificky proti Rómom a pokúšala sa utajiť tento fakt pred Európskou komisiou. Publikovanie týchto materiálov viedlo k ostrému sporu medzi Parížom a Bruselom.
      Medzi Sarkozym a Barrosom došlo dnes na summite EÚ v Bruseli k "živej výmene názorov", uviedol jeden z diplomatov, použijúc termín naznačujúci vážnu hádku. Iný zdroj predtým informoval, že Sarkozy vystúpil so "zúrivým" prejavom k otázke kritizovaných deportácií.
      Podľa tretieho diplomata sa francúzsky prezident zameral vo svojich slovných útokoch na podpredsedníčku EK Viviane Redingovú, ktorá v utorok vystúpila s veľmi tvrdou kritikou na adresu Paríža.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies