Šarközi: Všetko, čo som v živote dosiahol, je spojené s hudbou

NETKY.SK • 18 Január 2015, 14:22 • 2 min
Šarközi:  Všetko, čo som v živote dosiahol, je spojené s hudbou

BRATISLAVA - Hudobník, skladateľ, aranžér, vedúci orchestra Cigánski diabli Ernest Šarközi pochádza z muzikantskej rodiny. Hudbe sa venuje od piatich rokov, splnil tak želanie rodičov, ktorí z neho chceli mať muzikanta.

slovakia

left justify in out

Vyštudoval odbor viola a cimbal na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. Tam sa aj prvýkrát stretol s manželkou Silviou, ktorá je rovnako hudobníčkou. V stopách rodičov kráča aj dcéra Vanessa. S profesionálnym koncertovaním začal už v šestnástich, od roku 1991 bol členom orchestra Diabolské husle Jána Berkyho-Mrenicu.
      

V auguste 2007 bol spoluzakladateľom dnes veľmi úspešného orchestra Cigánski diabli. Ich repertoár má široký záber, od folklóru európskych národov cez klasické, operetné, operné, muzikálové, filmové a džezové skladby. Od svojho založenia vydali päť albumov, Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008), Adagio & Furioso (2010) a Carmen (2013). Počet ich vystúpení doma a v zahraničí už atakuje hranicu tritisíc. Koncertovali na piatich kontinentoch, v 35 štátoch sveta, od Mexika cez Kóreu až po Japonsko.
      

Ernest Šarközi si nevie predstaviť čo len deň bez hudby. Ako sám hovorí v multimediálnom projekte TASR Osobnosti: tváre, myšlienky, na všetko sa pozerá cez hudbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies