Šarapovovú pred nálezom dopingovej látky upozornili päťkrát za mesiac

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 11:13 • 2 min
Šarapovovú pred nálezom dopingovej látky upozornili päťkrát za mesiac

LONDÝN - Ruskú tenistku Mariu Šarapovovú vlani v decembri autority z tohto odvetvia päťkrát - rovnako ako iných hráčov - upozornili, že meldónium, ktoré brala, bude od 1. januára 2016 na zozname zakázaných látok.

slovakia

left justify in out

S takouto informáciou vyrukoval britský denník The Times. Niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA oznámila v pondelok na tlačovej besede v americkom Los Angeles, že mala pozitívny výsledok antidopingovej skúšky počas januárových melbournských Australian Open. Zodpovednosť zobrala na seba.

 

Vyhlásila, že prehrešok vyvstal z jej nedbanlivosti - nezoznámila sa s rozšíreným zoznamom Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). The Times zároveň pripomenuli, že podľa lotyšského výrobcu príslušného lieku Mildronat odporúčajú jeho užívanie 4-6 týždňov. Dvadsaťosemročná držiteľka kariérneho Grand Slamu povedala, že prípravok brala desať rokov počnúc rokom 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies