Šarapovová si v Soči zaspomínala na krasokorčuliarsky sen

NETKY.SK • 6 Február 2014, 10:49 • 2 min
Šarapovová si v Soči zaspomínala na krasokorčuliarsky sen

SOČI - Ruskú tenistku Mariu Šarapovovú mimoriadne potešila úspešná kandidatúra Soči na zimné olympijské hry 2014. V ruskom meste prežila štvornásobná grandslamová šampiónka časť detstva.

slovakia

left justify in out

"Keď som pred rokmi prišla do USA, málokto vedel, kde sa Soči nachádza," citoval Šarapovovú Olympic News Service. "Veľmi ma potešilo, keď som sa dozvedela, že v tomto meste budú olympijské hry," uviedla bývalá svetová jednotka. Dvadsaťšesťročná Ruska mala k Soči blízko aj po odchode za Atlantik. "Vždy som sa sem rada vracala. Čierne more, o hodinu môžete byť v horách, sú tu skvelé zjazdovky. Nikto nevedel, kam to chodím, čo je to za mesto. Teraz je to však iné," vyhlásila Šarapovová, ktorá žila v Soči od dvoch do šiestich rokov. Ruská tenistka vymení počas najbližších dní raketu za mikrofón a divákom zámorskej televízie NBC predstaví dejisko olympijských hier.

Šarapovová sa zúčastní na piatkovom otváracom ceremoniáli, pred odchodom zo Soči si chce pozrieť súťaž vo svojom obľúbenom športe. "Teším sa na krasokorčuľovanie. Snívala som o tom, že sa raz budem venovať tomuto športu. Následne som však vyrástla a usúdila, že tenis by bol pre mňa možno lepšou voľbou," povedala Šarapovová, ktorá bola v roku 2012 vlajkonosičkou ruskej výpravy na slávnostnom otvorení olympijských hier v Londýne, kde získala striebornú medailu vo dvojhre. "Boli to moje prvé olympijské hry. Keď som vyrastala v Rusku, olympijské hry boli všetkým. Reprezentovať svoju krajinu na tomto podujatí je veľký krok v kariére každého športovca. Byť vlajkonosičkou a získať striebornú medailu bolo niečo výnimočné," uzavrela Maria Šarapovová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona