Šarapovová si obdobie bez tenisu poriadne užívala, toľko alkoholu ešte nevypila

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 13:16 • 2 min
Šarapovová si obdobie bez tenisu poriadne užívala, toľko alkoholu ešte nevypila

BRATISLAVA - Ruská tenistka na sklonku trestu za porušenie antidopingových pravidiel Maria Šarapovová si nútenú prestávku trvajúcu 15 mesiacov užila, dištanc mal aj svetlé stránky.

slovakia

left justify in out

"Vlani som vypila oveľa viac alkoholu ako kedykoľvek predtým. Konečne som totiž mala spoločenský život!" vyhlásila Šarapovová pre Vogue.

Trest pre niekdajšiu líderku singlového renkingu nevyvolal iba sympatie na jej adresu. Držiteľka kariérneho Grand Slamu sa ohradila proti tvrdeniam, že je arogantná, sebecká či chladná: "Trávim v šatni iba úplne nevyhnutný čas. Mám totiž ďalší život, rodinu, priateľov. Rešpektujú ma pre to, čo robím na kurte. Pre mňa to má väčší význam, než byť príjemnou babou v zázemí."

Šarapovovú suspendovali do 25. apríla 2017 vrátane za meldónium, ktoré brala desať rokov a nevšimla si, že s platnosťou od 1. januára 2016 pribudlo medzi zakázané látky. "Asi sedem z tých desiatich rokov som mala písomné potvrdenie od akreditovaného laboratória Svetovej antidopingovej agentúry WADA, že všetky prípravky, ktoré užívam, sú totálne vyhovujúce. Kompletne som sa s tým uspokojila. Práve to bola chyba: uspokojila som sa s tým až príliš," uznala 29-ročná sibírska rodáčka.

Držiteľka voľných kariet do aprílového Stuttgartu a májového Madridu aj Ríma Šarapovová si uvedomuje, že na nej už navždy bude tieň podozrenia, hoci Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne pri redukovaní zákazu štartu z 24 na 15 mesiacov v zdôvodnení uviedol, že nemožno jej konanie považovať za vedomý prehrešok s úmyslom zlepšiť svoju výkonnosť. "Ten tieň podozrenia tam navždy bude, absolútne..." povzdychla si Ruska, ešte predtým upozornila: "Ak by som chcela niečo tutlať, asi by som neoznámila celému svetu, že som ten liek brala desať rokov. Ak by som sa snažila vykrútiť sa z toho, nebol by to práve múdry postup."

Šarapovová sa počas pauzy venovala mimošportovým projektom vrátane podpory predaja cukroviniek značky Sugarpova: "Tenisové dianie určuje váš program. Bolo teda veľmi oslobodzujúce náhle môcť brať veci do vlastných rúk. Milujem cvrkot, rada pracujem." Ruska pobudla v Moskve či Londýne, cestovala do Barcelony a Chorvátska. Absolvovala letný kurz na Harvard Business School, nakukla do funkcionárskych štruktúr basketbalovej NBA, ale aj londýnskej reklamky a firmy Nike. Navyše, s Richom Cohenom dala dokopy svoju biografiu, kniha vyjde v septembri po newyorských grandslamových US Open.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona