Šarapovová rešpektuje Serenu na kurte, mimo dvorca je to iné

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:22 • 2 min
Šarapovová rešpektuje Serenu na kurte, mimo dvorca je to iné

NEW YORK - Ruská tenisová diva Maria Šarapovová priznala, že pravé rameno ju sužovalo už v jarnej fáze sezóny, hoci hrala až do polovice augusta.

slovakia

left justify in out

"Netuším, ako som prešla Madridom. Potom som v Ríme hrala so Sloane Stephensovou a na konci zápasu som si povedala: ´Niet cesty. Tá ruka ma zabíja. Podávam a mám obrovské bolesti.´ Ani neviem, ako som ten duel mohla vyhrať. Keď si spätne pozriete video, uvidíte, že som bola totálne poblednutá. Bolo mi totiž jasné, že čosi nie je v poriadku," povedala niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Šarapovová pre New York Times. Držiteľka kariérneho Grand Slamu bola v španielskej metropole vo finále, v talianskej nenastúpila na štvrťfinále. Následne sa prebojovala do stretnutia o titul na parížskom grandslamovom Roland Garros, prehrala v 2. kole Wimbledonu a neprešla prvou prekážkou v Cincinnati. Odvtedy pauzuje, nedávno si zahrala exhibíciu proti Srbke Ane Ivanovičovej v Bogote. 

Dvadsaťšesťročná štvorka aktuálneho renkingu uznala, že letné angažovanie amerického kouča Jimmyho Connorsa nebolo vzhľadom na okolnosti najšťastnejším ťahom: "Prišiel v nesprávnom čase na nesprávne miesto. Žiadny tréner by nemal šancu pri tom rozpoložení, v akom som vtedy bola. Vedela som, že nemôžem podávať. Bolo mi jasné, že zrejme nútene vynechám US Open. Ťažko sa mi to trávilo. Nebolo zábavné vyskytovať sa v tom čase v mojom okolí a on mal náročnú pozíciu." Šarapovová v novembri nadviazala spoluprácu s holandským trénerom Svenom Groeneveldom. 

Ruska vyzdvihla prínos bulharského tenistu Grigora Dimitrova pre jej súkromný život. "Je to príjemné. V tomto smere nepochybne zažívam pekné obdobie a viem vďaka skúsenostiam hlbšie doceniť to, čo mám. Ak teda dokážem prísť domov a byť s niekým šťastná, dosť to vychádza z toho, ako ma poučila minulosť," skonštatovala Šarapovová, ktorá sa vlani rozišla so slovinským basketbalistom Sašom Vujačičom. "Je krásne vnímať, ako si niekto v mojej blízkosti buduje vlastný život, rešpektuje ma v tom, čo robím, a poskytuje mi priestor na vlastnú existenciu, zároveň je však jej obrovskou zložkou. Takáto kombinácia sa v každom vzťahu hľadá veľmi ťažko a ja sa cítim požehnane, že ju teraz mám naporúdzi," vyhlásila Šarapovová. 

Počas Wimbledonu vzbudila rozruch verejná výmena nevraživých poznámok Šarapovovej s rivalkou Serenou Williamsovou, ktorá rozpútala verbálnu prestrelku vyjadreniami pre Rolling Stone. Ruska vtedy zareagovala poukázaním na vzťah Američanky s francúzskym trénerom Patrickom Mouratoglouom. "Nepovedala som nič, čo by nebola pravda. Ani som nevytiahla na svetlo nejaké tajomstvo, ktoré by mi ona zverila. Povedala som niečo, čo všetci vedeli. Akurát nik nepredpokladal, že s tým vyrukujem. Na kurte cítim voči nej rešpekt, naozaj áno. Mimo dvorca je to iné..." 

Šarapovová nepriamo komentovala aj diskriminačný zákon voči homosexuálom v Rusku, na ktorý upriamili zvýšenú pozornosť ZOH 2014 v Soči. "Myslím si, že čo treba utriasť, to sa napokon aj vyformuje. Podľa mňa čas nastolí riešenia. Som hrdá na to, že som Ruska. Verím totiž na číru podstatu histórie a kultúry krajiny, vyrastala som tam a hlásim sa k tomu. Nikdy som však nepovedala, že každý jednotlivec či zákon v tom štáte sú v poriadku." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona