Šarapovová podľa riaditeľa WADA nespĺňa podmienky pre milosť

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 08:15 • 2 min
Šarapovová podľa riaditeľa WADA nespĺňa podmienky pre milosť

RÍM - Ruská tenistka Maria Šarapovová nespĺňa podľa nového riaditeľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) podmienky pre milosť, aby ju zbavili obvinení z užitia zakázanej látky meldónium.

slovakia

left justify in out

WADA minulý týždeň oznámila, že nebude postihovať športovcov za pozitívny test na meldónium, keď ho mali pri kontrole uskutočnenej pred 1. marcom v tele maximálne jeden mikrogram na mililiter moču, čím blikla nádej vyviaznuť z dopingového prípadu aj pre hviezdnu 29-ročnú ruskú tenistku.

 

Podľa riaditeľa WADA Oliviera Niggliho však Šarapovová nemôže očakávať odpustenie trestu nemôže. "Priznala, že látku brala po 1. januári, navyše hodnoty jej testov hovoria jasnou rečou," povedal Niggli talianskemu denníka Gazzetta dello Sport a poukázal na to, že päťnásobná grandslamová víťazka mala v tele príliš veľa meldónia, aby ju mohli oslobodiť.

 

Dodal však, že rozhodnutie v tomto prípade nie je v jeho právomoci a konečné slovo má Medzinárodná tenisová federácia. Meldónium je na zozname zakázaných substancií od 1. januára 2016 a v sieti testovania uviazlo už vyše stovky športovcov najmä z Ruska vrátane Šarapovovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona