Šarapovová je najlepšie platenou športovkyňou sveta

NETKY.SK • 14 August 2014, 09:43 • 2 min
Šarapovová je najlepšie platenou športovkyňou sveta

RUSKO - Tenistka Maria Šarapovová je najlepšie platenou športovkyňou sveta pred rivalkami z kurtov Na Li a Serenou Williamsovou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná Ruska podľa magazínu Forbes od júna 2013 do júna 2014 zarobila 24,4 milióna amerických dolárov: z nich aj vinou zranení iba 2,4 milióna USD zinkasovala z prize money, zvyšné príjmy sú z reklamných a podnikateľských aktivít vrátane predaja vlastnej kolekcie cukroviniek Sugarpova.

 

Druhá priečka medzi kráľovnami zárobkov patrí 32-ročnej čínskej tenisovej veteránke Na Li. V spomenutom sledovanom období si polepšila o 23,6 milióna dolárov, z toho 5,6 milióna tvorili odmeny za výsledky na turnajoch.

 

Tretie miesto v rebríčku patrí dlhodobej svetovej ženskej tenisovej jednotke Serene Williamsovej, ťažko zastaviteľnej Američanke pribudlo na konto 22 miliónov - polovica tejto sumy za prize money a druhá za reklamné a iné aktivity. 

 

V elitnej desiatke najlepšie zarábajúcich športovkýň je až sedem tenistiek (okrem spomenutej trojice ešte Viktoria Azarenková, Caroline Wozniacka, Agnieszka Radwanská a Ana Ivanovičová), ktoré dopĺňa kórejská krasokorčuliarka Kim Ju-na, americká automobilová pretekárka Danica Patricková a golfistka Paula Creamerová rovnako z USA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies