Sarah Paulson si zahrá aj v piatej sezóne American Horror Story

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 17:53 • 2 min
Sarah Paulson si zahrá aj v piatej sezóne American Horror Story

USA - Americká herečka Sarah Paulson, známa najmä z hororového seriálu American Horror Story, kde účinkuje od prvej sezóny, sa predstaví aj v pripravovanej piatej sérii.

slovakia

left justify in out

 Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval režisér, scenárista a producent Ryan Murphy. „Sarah Paulson prichádza do Hotela. V tejto sérii to bude to najhoršie zo všetkých zlých dievčat,“ napísal Murphy. V prvej sezóne American Horror Story s podtitulom Murder House stvárnila 40-ročná rodáčka z floridskej Tampy Billie Dean Howard, v druhej (Asylum) sa ukázala ako Lana Winters, v tretej (Coven) sa predstavila ako Cordelia Foxx a vo štvrtej (Freak Show) si zahrala Bette a Dot Tattlerové.

 

V piatej sérii American Horror Story, ktorú plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka, sa ukážu aj Lady Gaga, Kathy Bates, Wes Bentley, Chloë Sevigny, Matt Bomer a Cheyenne Jackson. Jessicu Lange, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, však diváci a diváčky už v nových častiach neuvidia. 

 

Hororový seriál prinášajú na obrazovky scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna rozpráva iný samostatný príbeh. Od svojho uvedenia v roku 2011 si seriál pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Jednu nomináciu získala aj Kathy Bates, ktorá sa k hereckému obsadeniu pridala v roku 2013. Jessicu Lange za účinkovanie v šou nominovali na Zlatý glóbus už štyri razy, pričom hneď prvú z nominácií sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy. 

 

Sarah Paulson môže verejnosť poznať aj z filmov Po čom ženy túžia (2000), Kašlem na lásku (2003), Serenity (2005), Silvestrovská noc (2011), Martha Marcy May Marlene (2011), Bahno z Mississippi (2012), 12 rokov otrokom (2013) či televíznej snímky Game Change (2012). Diváci a diváčky ju uvidia aj v prvej sezóne pripravovanej antológie American Crime Story s podnázvom The People V. O.J. Simpson. Na konte má tri nominácie na Primetime Emmy a dve na Zlaté glóbusy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies