Sapporo sa zrejme nebude uchádzať o usporiadanie ZOH 2026

NETKY.SK • 14 September 2018, 14:23 • 2 min
Sapporo sa zrejme nebude uchádzať o usporiadanie ZOH 2026

TOKIO - Sapporo sa pravdepodobne vzdá kandidatúry na zorganizovanie zimných olympijských hier 2026.

slovakia

left justify in out

 Predstavitelia japonského mesta sa podľa agentúry AP majú v pondelok stretnúť s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom a počas spoločnej schôdzky ho informovať, že sa nebudú ďalej uchádzať o usporiadanie hier v danom roku.

Zástupca starostu Sappora Takatoši Mačida a šéf Japonského olympijského výboru Cunekazu Takeda budú Bacha informovať o dôsledkoch ničivého zemetrasenia, ktorého zasiahlo ostrov Hokkaidó pred týždňom a vyžiadalo si 40 obetí na životoch. Podľa hovorcu mesta Akihira Okumuru budú obsahom spoločných rozhovorov "aj rôzne ďalšie témy".

Odstúpenie od kandidatúry nie je prekvapujúce aj vzhľadom na to, že predstavitelia mesta už pred štyrmi mesiacmi naznačili, že Sapporo by bolo lepšie pripravené na usporiadanie ZOH až v roku 2030. MOV oznámi meno organizátora ZOH 2026 o rok. V hre zostávajú Štokholm, Calgary, turecký Erzurum a spoločná kandidatúra talianskych miest Turín, Miláno a Cortina d'Ampezzo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies