Sapin kritizuje Schäubleho za postoj ku Grécku

NETKY.SK • 3 August 2015, 09:56 • 2 min
Sapin kritizuje Schäubleho za postoj ku Grécku

BERLÍN - Francúzsky minister financií Michel Sapin kritizuje svojho nemeckého kolegu Wolfganga Schäubleho za to, že navrhoval dočasný odchod Grécka z eurozóny.

slovakia

left justify in out

Zároveň však hovorí, že vzťahy Francúzska a Nemecka nie sú poškodené. V rozhovore pre pondelkové vydanie denníka Handelsblatt Sapin uviedol, že Schäuble sa mýlil, keď navrhoval dočasný odchod Grécka z eurozóny. Tento návrh padol počas rokovaní Grécka s veriteľmi o podmienkach pomoci.

 

"Myslím, že Wolfgang Schäuble sa mýlil a dostal sa aj do konfliktu vzhľadom na svoje presvedčenie týkajúce sa Európy,“ povedal Sapin. "Ak by sme umožnili dočasný odchod, znamenalo by to, že každá ďalšia krajina, ktorá by považovala samú seba za problematickú, by mohla chcieť riešiť tieto záležitosti úpravou svojej meny,“ povedal Sapin. Zároveň však uviedol, že chce spolupracovať so Schäublem na hlbšej integrácii v rámci eurozóny. Okrem toho poznamenal, že spoločný rozpočet pre eurozónu nebude možný skôr ako v roku 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona