Sapara začne pomaly s tréningami, v SR by hral za Ružomberok

NETKY.SK • 24 December 2013, 16:00 • 2 min
Sapara začne pomaly s tréningami, v SR by hral za Ružomberok

RUŽOMBEROK - Marek Sapara strávi vianočné sviatky s najbližšími.

slovakia

left justify in out

Futbalista Marek Sapara strávi vianočné sviatky doma so svojimi najbližšími. V posledných rokoch na Štedrý deň väčšinou cestoval, keďže v Turecku sa ešte 23. decembra hrali zápasy. Hneď po vianočných sviatkoch sa vracal do svojho klubu, keďže sa začínala príprava na ďalšiu časť sezóny. "Ani Vianoce, ani Silvester som si teda poriadne neužil,“ uviedol pre web corgonliga.sk Marek Sapara. Tentoraz sa cestovanie nekoná, keďže sa stále zotavuje po operácii kolena. „Aspoň na niečo to bolo dobré... Teraz budem počas sviatkov doma, keďže ešte rehabilitujem. Teším sa na rodinku a najbližších, s ktorými strávim tieto pekné dni v úplnom pokoji,“ uviedol skúsený slovenský reprezentant, ktorý už desať rokov žije v Ružomberku.

Rodák z Ďurďošíka pri Košiciach sa pomaly začína vracať na futbalovú scénu. V úvode ročníka rozviazal zmluvu s tureckým Trabzonsporom, pretože vedel, že rekonvalescencia po operácii kolena potrvá dlhšie. "Mám už päť mesiacov po operácii a moja noha sa konečne trochu začína podobať na nohu futbalistu. Som rád, že sa blíži deň, keď budem môcť poriadne potrénovať a pripojiť sa k nejakému mužstvu. Plánujem to na polovicu januára a už sa neviem dočkať. Trénovať sám je totiž najhoršie, čo sa môže športovcovi stať,“ uviedol pre Corgonliga.sk Sapara, pred ktorým je veľa práce. V súčasnosti naberá len silu a behá. 

O budúcnosti zatiaľ 38-násobný reprezentant SR veľmi nerozmýšľa. "Fakt neviem. Je predo mnou veľa roboty, aby bolo moje koleno v stopercentnom poriadku. Netuším, kedy začnem naplno trénovať. Ale ak budem môcť, tak to bude zimná príprava v Ružomberku a potom sa uvidí podľa fyzického stavu. Prioritou pre mňa bolo stále zahraničie a samozrejme Turecko. Prestupové obdobie sa končí 31. januára. Ak by som dovtedy s niekým podpísal, ten klub bude vyžadovať, aby som hral. A ja neviem, či budem môcť hrať. Ak sa nenájde nič, budem špekulovať aj nad Slovenskom. A je jasné, že v tom prípade by som si zvolil Ružomberok, na ktorý som naviazaný. Vyhral som tam ligu aj pohár, bol som kapitán, mám tam rodinu. Keď Corgoň liga, tak Ružomberok," dodal pre web najvyššej slovenskej súťaže Sapara. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona