Sapara: Vo Vaduze to bol najhorší zápas, aký som zažil

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 10:33 • 2 min
Sapara: Vo Vaduze to bol najhorší zápas, aký som zažil

VADUZ - Od vyslaného redaktora Romana Uhlíka) - K najstarším a najskúsenejším hráčom Slovenska, ktorí mali pomôcť futbalovej reprezentácii SR k "povinnému" kvalifikačnému víťazstvu nad Lichtenštajnskom, patril aj Marek Sapara.

slovakia

left justify in out

Onedlho 31-ročný stredopoliar tureckého Trabzonsporu (nar. 31. 7. 1982) však so spoluhráčmi nesplnil základný cieľ mužstva - získať tri body v piatkovom dueli vo Vaduze proti domácemu outsiderovi. Napokon z toho bol nelichotivý nerozhodný výsledok 1:1, čo znamená zníženie slovenských postupových šancí na MS 2014 do Brazílie na minimum.

"Pre mňa to bol teraz vo Vaduze najhorší zápas, aký som zažil a vôbec kedy odohral. Je to proste hanba, inak sa to nazvať nedá," skonštatoval po nevydarenom stretnutí s Lichtenštajnskom M. Sapara. Na otázku, v čom to tkvelo, technický záložník poznamenal: "Neviem, úplne od prvej minúty to bolo zlé. Chýbal pohyb, chýbala disciplína, po strate lopty sme neboli kompaktní. Domáci vyrážali do protiútokov a v prvom polčase mali viac šancí ako my. To sa nesmie stať nikdy a nikde. Človek si to povie raz alebo dvakrát, bolo viac takýchto zlých zápasov. Keď mužstvo hrá aj zle, ale keď nastúpi proti takémuto súperovi ako je Lichtenštajnsko, musí vyhrať za každú cenu." 

Hoci na štadióne Rheinpark chýbali v slovenskom tíme niektorí hráči (Škrtel, Kucka, Jakubko, Saláta, Weiss ml.), na túto skutočnosť sa Sapara nevyhováral: "Ja neviem, máme z čoho vyberať? Myslím si, že nie. Vo Vaduze teraz neboli Škrťo aj Kubo (Škrtel a Jakubko, pozn.), ale my nedávame góly. Mali sme zápasy, ktoré sme odohrali dobre a neskórovali sme. Teraz sme hrali zle a aj tak sme nedali góly. To sú veci, ktoré sa vo futbale stávajú. Ale jednoducho sa nesmú stávať." 

Na rozdiel od Slovenska si najväčší súperi Bosna a Hercegovina i Grécko poradili so svojimi protivníkmi na ich pôde, a tak sa odstup v kvalifikačnej G-skupine na tieto spomenuté tímy z pohľadu SR zvýšil na štyri, resp. na lídra z Bosny a Hercegoviny až na 7 bodov. "V kvalifikácii nám pôjde už iba o česť, aby sa neskončila úplnou hanbou. Dôležité bude trochu si napraviť reputáciu po týchto ostatných nevydarených vystúpeniach, najmä po Litve (v marci v Žiline výsledok 1:1, pozn.) a teraz s Lichtenštajnskom," uzavrel pozápasové hodnotiace slová Marek Sapara.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona