Sapara po operácii, behať začne o šesť mesiacov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 12:21 • 2 min
Sapara po operácii, behať začne o šesť mesiacov

BRATISLAVA - Slovenský futbalista a špílmacher tímu MFK Ružomberok v jarnej časti sezóny 2014/2015 Marek Sapara sa v Prahe podrobil operácii, v českej metropole absolvoval v pondelok plastiku pravého kolena.

slovakia

left justify in out

"Predný krížny väz bol na franforce. Navyše som mal ulomený meniskus a ponaťahované bočné väzy," vyjadril sa pre denník Šport 32-ročný skúsený stredopoliar (nar. 31. júla 1982), ktorý si je vedomý dlhšej nútenej prestávky na futbalových trávnikoch: "Doktor povedal, že po šiestich mesiacoch budem môcť začať ešte len rýchlejšie behať."


Bývalý slovenský reprezentant (38 štartov, 5 gólov) prišiel do Ružomberka v zime z tureckého Osmanlisporu na hosťovanie do konca ročníka 2014/2015 a hneď sa stal výraznou oporou klubu spod Čebraťa. Aj zásluhou Saparu sa zverenci trénera MFK Ivana Galáda posunuli v tabuľke Fortuna ligy z predposledného 11. miesta po jeseni na súčasnú 6. priečku. Na jar Ružomberok ešte neprehral, v šiestich vystúpeniach (aj keď päť z nich bolo v domácom prostredí) si pripísal 14 bodov za štyri víťazstvá, dve remízy a pri skóre 9:4.


Ako je známe, Marek Sapara sa zranil v sobotňajšom dueli 24. kola Fortuna ligy v Zlatých Moravciach. Indispozíciu si privodil v jednom zo súbojov v strede ihriska a krátko pred koncom prvého polčasu ho vyniesli na nosidlách. Rodák z Ďurďošíka a odchovanec košického futbalu Sapara si v doterajšej kariére obliekal dresy Košíc, Ružomberka, nórskeho Rosenborgu Trondheim a tureckých klubov Ankaragücü, Trabzonspor, Gaziantepspor, Ankaraspor a Osmanlispor, ktorého je stále kmeňovým hráčom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies