Sapara a Kozák nie sú za videorozhodcu, Vittek o lopte s čipom

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 08:22 • 2 min
Sapara a Kozák nie sú za videorozhodcu, Vittek o lopte s čipom

Sapara a Kozák nie sú za videorozhodcu, Vittek o lopte s čipom

slovakia

left justify in out

Slovensko, stále medzi nimi rezonujú horúce futbalové témy. Po kontroverzných osemfinálových góloch je takou témou aj používanie videorozhodcov alebo inej techniky pri gólových situáciách na ihrisku.
"Podľa mňa by sa video nemalo používať. My futbalisti tiež nevyužívame na ihrisku žiadnu techniku, takže nevidím dôvod, prečo by tak mali robiť rozhodcovia. Chyby robia rozhodcovia aj hráči. Tak nech to radšej zostane, tak ako to je, lebo potom by to už bolo príliš zložité. Myslím, že podobný názor má aj Blatter, takže s ním súhlasím," uviedol slovenský stredopoliar Ján Kozák.
Téma používania videorozhodcov v dôležitých momentoch zápasu sa stala opäť aktuálnou po osemfinálových "hrúbkach" arbitrov na MS v JAR. V zápase Nemecko - Anglicko (4:1) neuznal uruguajský arbiter Jorge Larrionda regulárny gól Frankovi Lampardovi za stavu 1:2. Talian Roberto Rosetti so svojimi kolegami zasa uznal Argentíne v súboji s Mexikom (3:1) gól za stavu 0:0, pri ktorom ťažil Carlos Tevez z postavenia v ofsajde.
"Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Gól, ktorý dali Angličania a neplatil, tak ten musel vidieť postranný rozhodca aj so zavretými očami. Netvrdím, že ideálne by bolo video, ale minimálne ten čip v lopte by som privítal. Mám osobné skúsenosti s loptami s čipmi ešte z môjho pôsobenia v Norimbergu a v Nemecku. Vtedy sme to testovali a fungovalo to. Takže tomu by som sa nebránil," poznamenal Róbert Vittek. Na rovnakú tému sa jeho spolujráč z tureckého Ankarugücü Marek Sapara pozerá z iného uhla: "Je to zložité. Ak by sa schválil videorozhodca, tak možno by to bol už umelý zásah do futbalu. Futbal je krásny aj vďaka tomu, že takéto góly padajú a robia sa chyby. Na druhej strane viem pochopiť aj Angličanov, pretože by nemuseli vypadnúť. Keď už sa bavíme o tom Lampardovom neuznanom góle, tak to určite veľmi bolí. To sa nesmie stávať. Osobne by som však urobil prísnejší výber rozhodcov, pretože niektorí boli na svetovom šampionáte strašní. Neviem, kto ich vyberá, ale tie niektoré chyby, to bola hrôza. Podobne to bolo aj pri prvom góle Argentíny v zápase s Mexikom, keď Messi nahrával Tevezovi do ofsajdu a Mexičania potom odišli. Na takom významnom fóre by sa to stávať nemalo. Myslím si však, že na tieto momenty nebol potrebný videorozhodca, to musí totiž vidieť aj postranný rozhodca, že to bol gól."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies