SAP zaplatí firme Oracle odškodné vyše 350 miliónov USD

NETKY.SK • 14 November 2014, 13:37 • 2 min
SAP zaplatí firme Oracle odškodné vyše 350 miliónov USD

SAN FRANCISCO - Softvérové spoločnosti SAP a Oracle sa po zdĺhavom právnom spore dohodli, že SAP za nelegálne sťahovanie softvéru Oracle zaplatí odškodné 356,7 milióna USD (286,37 milióna eur). Informovali o tom denník Die Welt a agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spor sa ťahá už sedem rokov a vyvolala ho firma TomorrowNow, nemecká dcéra SAP, keď bez povolenia sťahovala dáta za účelom technickej podpory pre produkty Oracle. Nemecká spoločnosť tento fakt potvrdila, spor sa doteraz točil len okolo výšky odškodnenia.
     

Porotcovský súd v Kalifornii v roku 2010 odsúdil SAP k zaplateniu odškodného vo výške 1,3 miliardy USD. Federálny sudca následne toto rozhodnutie zrušil, keďže Oracle preukázal škody len vo výške 272 miliónov USD. Oracle sa proti rozhodnutiu sudcu odvolal a odvolací súd dospel k sume 356,7 milióna USD. Oracle sa mohol rozhodnúť medzi akceptovaním tejto sumy alebo novým súdnym procesom. Firma napokon zvolila odškodné, ktoré sa navýši ešte o 2,5 milióna USD na úrokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies