Sao Paulo sa vzpiera proti olympijskému turnaju

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 11:14 • 2 min
Sao Paulo sa vzpiera proti olympijskému turnaju

RIO DE JANEIRO - Brazílski organizátori olympijských hier 2016 nemajú záložný plán pre prípad, že Sao Paulo pre neochotu niesť finančnú záťaž vypadne zo zoznamu dejísk futbalových turnajov mužov a žien.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) tento týždeň potvrdila, že hrať sa bude na siedmich štadiónoch v šiestich mestách, pričom počíta aj s Itaqueraom v Sao Paule. Tunajšia samospráva však odmieta investovať do príprav a rovnako sa k veci postavil aj klub Corinthians, ktorý štadión vlastní. Iba miestny organizačný výbor verí, že riešenie sa nájde.


"V podobných projektoch vždy existuje istá miera rizika, ale my sa sústreďujeme na plán A. Pracujeme s verziou, že futbalové turnaje sa budú konať v Sao Paule, Belo Horizonte, Salvadore, Brasílii, Riu de Janeiro a Manause," povedal riaditeľ organizačného výboru OH pre komunikáciu Mario Andrada. V pondelok sa uskutoční stretnutie na túto tému. Rozhodnutie musí padnúť do konca marca, aby bolo jasné, koľko vstupeniek bude k dispozícii.


"Myslíme si, že cesta cez Sao Paulo je schodná, je to najlepšie mesto," dodal Andrada.
S názorom FIFA a OV sa nestotožňuje mesto ani štát Sao Paulo. Nie sú ochotní míňať na projekt verejné financie. Corinthians tiež nechcú investovať do prípravy štadióna na olympijské turnaje. Tvrdia, že súpis požiadaviek dostali iba minulý týždeň a nestihnú vyhodnotiť všetky náklady spojené s ich plnením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies