Sanz skončil na poste generálneho sekretára CONCACAF, vyšetruje ho FBI

NETKY.SK • 8 August 2015, 10:59 • 2 min
Sanz skončil na poste generálneho sekretára CONCACAF, vyšetruje ho FBI

ZÜRICH - Generálny sekretár futbalovej Konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a Karibskej oblasti (CONCACAF) Enrique Sanz skončil vo svojej funkcii. Vedenie organizácie ho prepustilo na základe jeho účasti v korupčnom škandáli v štruktúrach Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

"Tento týždeň som obdržal list, v ktorom sa píše, že komisia CONCACAF ukončila kontrakt s mojím klientom," potvrdil Kolumbijčanov právnik Joseph DeMaria.

 

Etická komisia FIFA Sanza už v júni dočasne suspendovala zo všetkých futbalových aktivít. V stanovisku uviedla, že Sanza suspendovala na základe vyšetrovania korupčnej aféry, ktorá vypukla krátko pred májovým kongresom FIFA v Zürichu a do ktorej bol podľa vyšetrovateľov zapletený aj Sanz. Jeho účasť v celej kauze potvrdil aj americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

 

Sanzovi vlani v novembri diagnostikovali leukémiu. "Teraz je najdôležitejšie jeho zdravie. O ostatné veci sa budeme zaujímať neskôr," dodal DeMaria.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona