Santos vybral na Slovákov nováčika Samarisa a dúfa v prvé miesto

NETKY.SK • 4 Október 2013, 13:59 • 2 min
Santos vybral na Slovákov nováčika Samarisa a dúfa v prvé miesto

ATÉNY - Tréner gréckej futbalovej reprezentácie Fernando Santos zverejnil v piatok 24-člennú nomináciu na záverečné kvalifikačné zápasy MS 2014 proti Slovensku a Lichtenštajnsku. Nováčikom v tíme je Andreas Samaris z Olympiakosu Pireus.

slovakia

left justify in out

Proti Slovákom v piatok 11. októbra nemôžu nastúpiť suspendovaní Kostas Katsouranis a José Holebas, aj preto sa v nominácii objavilo nové meno. "Hrá výborne v Lige majstrov, je to pre neho ocenenie. Urobil veľký progres. Bude nám v prvom zápase chýbať Katsouranis, aj preto som sa takto rozhodol. Chcem ho aj vidieť, ako bude reagovať v tréningu s mužstvo," povedal Santos na piatkovej tlačovej konferencii.

Portugalský tréner vybral až troch brankárov. "Karnezis má žltú kartu a stať sa môže hocičo," vysvetlil. Kormidelník najbližšieho súpera tímu Jána Kozáka pochválil aj Kostasa Mitrougloua, ktorý v LM v drese Olympiakosu strelil hetrik do siete Anderlechtu.

Lídrom G-skupiny je Bosna so ziskom 19 bodov, rovnaký počet majú aj druhí Gréci, Slováci sú tretí s 12 už bez šance postúpiť. Santos stále verí, že Gréci môžu ešte postúpiť z prvého miesta. "Dúfať môžeme stále pokiaľ je tu matematická šanca. Bosna zaváhať môže, v Litve ju čaká ťažký zápas. Ale ja sa sústredím len na to, aby sme my vyhrali oba zápasy," uzavrel Santos.

nominácia Grécka na kvalifikačné zápasy MS 2014 so Slovenskom a Lichtenštajnskom:
brankári: Stefanos Kapino (Panthinaikos Atény), Orestis Karnezis (Granada), Michalis Sifakis (FC Atromitos)
obrancovia: José Holebas, Giannis Maniatis, Kostas Manolas, Dimitris Siovas (všetci Olympiakos Pireus), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Giorgos Tzavelas (PAOK Solún), Vasilis Torosidis (AS Rím), Loukas Vyntra (UD Levante)
stredopoliari: Lazaros Christodulopulos (FC Bologna), Giannis Fetfatzidis (FC Janov), Giorgos Karagounis (FC Fulham), Kostas Katsouranis, Sotiris Ninis, Alexandros Tziolis (všetci PAOK Solún), Panagiotis Kone (FC Bologna), Andreas Samaris (Olympiakos Pireus), Panajotis Tachtsidis (Catania Calcio)
útočníci: Stefanos Athanasiadis, Dimitris Salpingidis (obaja PAOK Solún), Giorgos Samaras (Celtic Glasgow), Kostas Mitroglou (Olympiakos Pireus)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies