Santos: Ronaldo chce ešte viac ďalší európsky titul

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:08 • 2 min
Santos: Ronaldo chce ešte viac ďalší európsky titul

ST. ÉTIENNE - Jeden z dvojice hlavných trénerov islandskej futbalovej reprezentácie Lars Lagerbäck rozohral pred utorňajším duelom proti Portugalsku v rámci F-skupiny ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) zaujímavú psychologickú vojnu.

slovakia

left justify in out

Na adresu dvojice hráčov súpera Pepeho a Cristiana Ronalda vyhlásil, že by sa určite nestratili ani vo filmovom priemysle. Podľa 67-ročného Švéda má uvedené duo z Realu Madrid často výrazný vplyv na rozhodnutia hlavných arbitrov. Nepriamo zároveň apeloval na rozhodcu Marka Clattenburga, ktorý povedie utorkový duel, aby trestal nežiaduce futbalové prejavy.


"Portugalsko má vo svojom strede jedného z najlepších hráčov na svete, ktorý je zároveň vynikajúcim hercom. Navyše, vo finále Ligy majstrov sme mohli vidieť aj niekoho iného, kto by sa hodil do Hollywoodu. Mám na mysli Pepeho. V herectve je to naozaj vysoká trieda. Tieto javy sa mi nepáčia, mali by ich dostatočne trestať," cituje Sky Sports slová Larsa Lagerbäcka.


Islanďania zažijú v utorok premiéru na vrcholnom podujatí. S Portugalčanmi sa doteraz stretli iba dvakrát. V kvalifikácii o postup na ME 2012 sa zrodili dve víťazstva "európskych Brazílčanov" - 3:1 vonku a 5:3 doma.


"Seleccao das Quinas" sa zúčastní na siedmom európskom šampionáte, šiestom v rade, pričom zakaždým postúpilo zo skupiny a vo svojej zbierke má jedno striebro (2004) a až tri bronzové kovy (1984, 2000 a 2012).


Kormidelník Portugalska Fernando Santos sa bude na turnaji spoliehať predovšetkým na kapitána a najväčšiu hviezdu tímu Cristiana Ronalda. "Pred prvým zápasom na šampionáte je mimoriadne motivovaný. Veľmi túžil vyhrať Ligu majstrov a teraz chce ešte viac ďalší európsky titul. Je pripravený potiahnuť Portugalsko k významnému úspechu," skonštatoval Fernando Santos.


CR7 aj Švéd Zlatan Ibrahimovič sa môžu stať prvými hráčmi, ktorí by skórovali na štyroch záverečných turnajoch majstrovstiev Európy. Portugalčan Ronaldo na ME 2004 skóroval do siete Grécka aj Holandska, na ME 2008 sa presadil proti Česku a rovnakému súperovi dal gól aj na ME 2012, kde ešte dvakrát prekonal brankára Holandska. Na konte má šesť gólov tak isto ako Ibrahimovič.

 

Švédsky kanonier dal na každom z predchádzajúcich troch šampionátoch po dva góly: v roku 2004 Bulharsku a Taliansku, o štyri roky neskôr Grécku a Španielsku a na dosiaľ poslednom turnaji Ukrajine a Francúzsku. Na troch ME v kariére skórovali okrem tejto dvojice aj Portugalčania Nuno Gomes (2000, 2004, 2008) a Hélder Postiga (2004, 2008, 2012), ďalej Francúz Thierry Henry (2000, 2004, 2008), Nemec Jürgen Klinsmann (1988, 1992, 1996) a Čech Vladimír Šmicer (1996, 2000, 2004). Ani jeden z nich však už nezveľadí svoju bilanciu.


Utorňajšie stretnutie so začiatkom o 21.00 h SELČ sa uskutoční na Štadióne Geoffroya Guicharda v St. Étienne. Mimochodom, v minulosti sa na ňom predstavili tri portugalské kluby v dueloch proti miestnemu tímu AS, no ani raz nezvíťazili.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies