Santos: Potrebujeme od Ronalda góly, ak chceme na turnaji pokračovať

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 17:26 • 2 min
Santos: Potrebujeme od Ronalda góly, ak chceme na turnaji pokračovať

Lyon - Futbalisti Portugalska potrebujú k postupu medzi najlepších 16 tímov na majstrovstvách Európy góly svojho hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda, ktorý zatiaľ na finálovom turnaji neskóroval.

slovakia

left justify in out

Portugalčanom patrí po dvoch zápasoch F-skupiny so ziskom dvoch bodov tretie miesto. V záverečnom stretnutí skupiny s Maďarskom preto potrebujú nutne naplno bodovať, ak chcú pokračovať na európskom šampionáte. "Nie je to prvýkrát v jeho kariére. V minulosti nedal v dvoch alebo troch zápasoch gól a potom zrazu pretrhol gólovú smolu. Som si istý, že sa toto stane," vyjadril sa na adresu Ronalda pre agentúru AP tréner Portugalska Fernando Santos.

 

Kanonier madridského Realu cestoval do Francúzska v pozícii jednej z najväčších hviezd EUR0, ale zatiaľ hlavne strelecky zaostáva za očakávaniami. Po druhých zápasoch skupinovej fázy mal Ronaldo na konte až 20 striel na bránku, ale ani jedna z nich nepriniesla Portugalsku gól. Obzvlášť zle bude spomínať na svoj rekordný 128. zápas v národných farbách, keď nepremenil 11 minút pred koncom penaltu v zápase s Rakúskom. "Samozrejme, že som smutný. Takýmto spôsobom som nechcel prekonať rekord. Mohol to byť najkrajší spôsob výhry, ale nevyšlo to, remizovali sme," povedal po zápase s Rakúskom Ronaldo.

 

Tvorca portugalskej hry okrem toho bojuje o historický zápis, prípadným gólom by sa stal prvým hráčom histórie európskych šampionátov, ktorý by skóroval na štyroch rôznych finálových turnajoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona