Santos po víťazstve Portugalcov nad Talianmi: "Zaslúžený triumf"

NETKY.SK • 11 September 2018, 09:27 • 2 min
Santos po víťazstve Portugalcov nad Talianmi: "Zaslúžený triumf"

LISABON - Portugalskí futbaloví reprezentanti úspešne vstúpili do Ligy národov 2018/2019. Napriek absencii Cristiana Ronalda zvíťazili v šlágri pondelňajšieho programu nad Talianskom 1:0 gólom Andreho Silvu.

slovakia

left justify in out

 Útočník Sevilly v 49. minúte presnou strelou zvnútra šestnástky zakončil rýchly protiútok.

Portugalci mali na Štadióne svetla v Lisabone viacero šancí na poistenie náskoku, no ani jednu z nich nevyužili. "Myslím si, že výsledok je spravodlivý a zodpovedá priebehu zápasu. Triumfovali sme zaslúžene. Takmer počas celého duelu sme boli aktívnejší. Taliani vystrčili rožky až v záverečných desiatich minútach, keď sme trochu poľavili," citovala agentúra AP slová trénera majstrov Európy z roku 2016 Fernanda Santosa.

Taliani si chceli napraviť chuť po rozpačitom vstupe do Ligy národov a domácej remíze 1:1 s Poľskom. Tréner Roberto Mancini urobil v zostave až deväť zmien, "squadra azzurra" však neoslnila a z portugalskej metropoly odišla s prázdnymi rukami. "Robili sme príliš veľa chýb. V najbližších týždňoch musíme popracovať na ich odstránení," zdôraznil Mancini.

Bývalý kouč Interu Miláno tvrdí, že omladené talianske mužstvo potrebuje čas na to, aby dokázalo konkurovať najlepším európskym tímom. "Chlapcom nemám čo vyčítať, robili na ihrisku čo mohli. Vyvíjajú sa, herne napredujú a postupne získavajú skúsenosti. Našou achillovou pätou je koncovka. Musíme nájsť kľúč k prekonaniu obrany súpera a začať strieľať góly, ináč nebudeme vyhrávať zápasy. Som presvedčený o tom, že v októbrových súbojoch to bude z našej strany lepšie."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona