Santos netušil o Neymarovej dohode s Barcelonou

NETKY.SK • 30 Január 2014, 09:42 • 2 min
Santos netušil o Neymarovej dohode s Barcelonou

SAO PAULO - Rodičia futbalistu FC Barcelona Neymara dostali 10 miliónov eur ako zálohu za neskorší prestup svojho syna do Katalánska v roku 2011 bez vedomia svojho vtedajšieho zamestnávateľa FC Santos.

slovakia

left justify in out

Prezident brazílskeho klubu Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro v stredu prezradil, že Neymar mal v tom čase súhlas na rokovania so záujemcami o jeho služby, ale neinformoval ich o dohode s Barcelonou.

Celkovo Barca zaplatila Neymarovým rodičom cez ich súkromnú firmu 40 miliónov eur. Neymarov otec prijatie prvej platby v roku 2011 priznal, bral ju vraj iba ako zálohu. "Prijatie sumy nie je zločin. Čo som mal robiť s 10 miliónmi? Dal som ich na poistenie, keby sa môj syn zranil. Bral som to však iba ako zálohu. Ak by do Barcelony nešiel, potom by sme tie peniaze vrátili," citoval slová Neymara seniora ESPN Brasil. 

Barcelona zaplatila vlani za prestup Brazílčana dokopy 86,2 milióna eur. V tejto sume je zarátaných 57,1 milióna, ktoré si rozdelili Santos (17,1 mil.) a hráčovi rodičia (40 mil.), ďalších 10 miliónov išlo na podpisový bonus, 2,7 milióna na provízie, 4 milióny na marketing, 2,5 milióna pre Neymarovu nadáciu a 9,9 milióna za skauting a ďalšie kolaboratívne dohody. 

Okolnosti prestupu sa začali preverovať po tom, ako sa jeden z členov klubu FC Barcelona Jordi Cases obrátil na súd. Pre prípad už odstúpil z postu prezidenta FC Barcelona Sandro Rosell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies