Santorum odstúpil z kampane, chce sa postarať o chorú dcéru

NETKY.SK • 11 Apríl 2012, 06:55 • 2 min
Santorum odstúpil z kampane, chce sa postarať o chorú dcéru

Santorum odstúpil z kampane, chce sa postarať o chorú dcéru - Politika Republikánsky uchádzač o nomináciu v amerických prezidentských voľbách Rick Santorum dnes podľa očakávania oznámil, že odstupuje z nominačného zápasu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil potre

slovakia

left justify in out

img

Republikánsky uchádzač o nomináciu v amerických prezidentských voľbách Rick Santorum dnes podľa očakávania oznámil, že odstupuje z nominačného zápasu. Svoje rozhodnutie zdôvodnil potrebou starať sa o chorú dcérku.
      Santorum bol v republikánskych primárkach hlavným súperom favorizovaného Mitta Romneyho pri nominácii na vyzývateľa amerického prezidenta Baracka Obamu v novembrových prezidentských voľbách. Výrazne však zaostal za Romneym pri získavaní hlasov delegátov.
      Bývalý senátor za Pensylvániu hovoril s Romneym pred oznámením o odstúpení, ktoré urobil vo svojom domovskom štáte. O Romneym sa na tlačovej konferencii nezmienil, ale povedal, že pokračuje boj za porazenie Obamu.
      Romney pogratuloval Santorumovi ku kampani, ktorú robil a označil ho za schopného súťažiaceho, ktorý si zaslúži úctu. Romney získal v porovnaní so Santorumom viac ako dvojnásobok delegátov na nominačný snem republikánov, kde je na nomináciu potrebných 1144 hlasov delegátov.
      V primárkach ešte zostali bojovať republikáni Newt Gingrich - bývalý predseda Snemovne reprezentantov - a tiež texaský kongresman Ron Paul. Nie sú však považovaní za vážnych súperov.
      Santorum dúfal vo víťazstvo v primárkach v Pensylvánii 24. apríla, ale rozhodol sa pre odstúpenie po tom, ako doma strávil víkend so svojou vážne chorou trojročnou dcérou Bellou.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies