Santoro: Coria bol podvodník, Berdycha som roky nezdravil

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:56 • 2 min
Santoro: Coria bol podvodník, Berdycha som roky nezdravil

PARÍŽ - Francúzsky bývalý tenisový ekvilibrista z Tahiti Fabrice Santoro označil za karmu, že Argentínčan Guillermo Coria sa v roku 2004 napokon nestal šampiónom na vrcholnom parížskom antukovom Roland Garros, hoci vo finále viedol nad krajanom Gastónom Gaudiom 2:0 na sety.

slovakia

left justify in out

"Bol to špinavec, klamár a podvodník. Napríklad nemal zábrany označiť pri spore nesprávnu značku po dopade loptičky. Vidím v tej jeho vtedajšej prehre aspoň nejakú spravodlivosť. Štvalo by ma, ak by niekto ako on bol grandslamovým šampiónom," povedal 43-ročný Santoro v rozhovore pre L´Equipe.

Neortodoxným štýlom preslávený Santoro dlho mal ťažké srdce na Čecha Tomáša Berdycha: "Najťažšiu prehru na strávenie počas celej kariéry som zažil proti nemu na Wimbledone 2006. Mal som dva mečbaly a on si vyžiadal ošetrenie. Nehrali sme štvrť hodiny a on napokon zvíťazil. Potom sa ho pýtali, čo má s tým kolenom, a on priznal, že nič - urobil to len na vyvedenie z konceptu. Bolo to jediný raz, keď som súperovi nepodal po zápase ruku. Tri - štyri roky som ho nezdravil, medzičasom sme kamaráti."

Víťaz RG 2005 v mixe po boku Daniely Hantuchovej Santoro potvrdil, že všeobecná reputácia Rusa Marata Safina ako bonvivána má opodstatnenie: "Počas turnaja v Moskve pravidelne ponocoval do piatej ráno. Vedel, že ho dajú hrať až vo večernej sekcii, takže pokojne mohol vyspávať do druhej - tretej popoludní. Bol to však najlepší chalan na okruhu, veľký sympaťák."

Santoro označil za svojho najdisponovanejšieho súpera Švajčiara Rogera Federera: "Najpôsobivejšie je, že v jeho podaní aj tie najzložitejšie veci na kurte vyznievajú natoľko jednoducho. Akoby tenis vznikol preňho."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies