Santander pre bojkot vylúčili z pohára v budúcej sezóne

NETKY.SK • 31 Január 2014, 17:55 • 2 min
Santander pre bojkot vylúčili z pohára v budúcej sezóne

MADRID - Futbalisti Racingu Santander nebudú v budúcej sezóne môcť hrať Španielsky pohár. V piatok o tom v rekacii na ich bojkot štvrtkovej štvrťfinálovej odvety pohára proti San Sebastianu rozhodla Španielska futbalová federácia (RFEF), informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hráči Santanderu odsabotovali odvetný zápas štvrťfinále Španielskeho kráľovského pohára proti Realu Sociedad San Sebastian. Hoci nastúpili na zápas, po úvodnom hvizde rozhodcu nejavili záujem o hru na protest proti nevyplateným mzdám a arbiter súboj po minúte ukončil.

Treťoligový Santander sa zmieta vo finančnej kríze a jeho hráči žiadali rezignáciu klubového prezidenta Angela Lavina, aj celého vedenia. Keďže sa tak nestalo, odmietli hrať. Do semifinále postúpil San Sebastian, ktorý v prvom zápase vyhral 3:1 a teraz tak vyzve FC Barcelonu. Na stranu hráčov Santanderu sa postavila aj medzinárodná hráčska únia FIFPRO, resp. španielska hráčska únia AFE.

RFEF v piatkovom verdikte zastavila Santanderu účasť v pohári v sezóne 2014/2015 a udelila klubu aj pokutu. Hoci jej výšku presne nešpecifikovala, podľa miestnych médií je vo výške nad 3000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies