Santa Cruz dvakrát na prázdnom štadióne po smrti fanúšika

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 21:12 • 2 min
Santa Cruz dvakrát na prázdnom štadióne po smrti fanúšika

SAO PAULO - Brazílsky športový tribunál potrestal druholigový tím Santa Cruz z mesta Recife tým, že najbližšie dva súťažné zápasy odohrá pred prázdnymi tribúnami.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je smrť 26-ročného fanúšika, ktorý prišiel o život počas víkendového incidentu na štadióne Arruda. Paulo Ricardo Gomes da Silva zomrel po zásahu misou z toalety do hlavy počas roztržky medzi fanúšikmi Santa Cruz a Paraná. Osobu, ktorá hodila inkriminovanú misu z toalety, už vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní. Smrteľná nehoda fanúšika sa stala šesť týždňov pred začiatkom majstrovstiev sveta o futbale, ktorých hostiteľom bude práve Brazília. Štyri zápasy na MS 2014 by mali odohrať práve v Recife.

 

"Krajina, korá tak miluje futbal, nemôže donekonečna tolerovať násilie na štadiónoch. Tie by mali byť miestom oddychu a zábavy a nie bojiskom medzi znepriatelenými tábormi fanúšikov," uviedla brazílska prezidentka Dilma Rousseffová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona