Šansónmi a knihou si spomenú na Jozefa Bednárika

NETKY.SK • 15 August 2014, 15:20 • 2 min
Šansónmi a knihou si spomenú na Jozefa Bednárika

ZELENEČ - Spomienkou na nedávno zosnulého divadelníka Jozefa Bednárika bude šansónový večer v jeho rodnom Zelenči pri Trnave, počas ktorého uvedú v nedeľu 24. augusta novú knihu Andrey Coddington.

slovakia

left justify in out

Autorka v nej opísala Bednárikov životný príbeh, ktorý skončil nečakanou a predčasnou smrťou 22. augusta 2013.
     

Na knihe s názvom Jozef Bednárik začala pracovať krátko po jeho smrti, stretla sa s radom slovenských aj českých umelcov, s ktorými spolupracoval v Nitre, Bratislave, Prahe. Rozhovory viedla s jeho najbližšími – súrodencami a ďalšími rodinnými príslušníkmi, priateľmi i hercami z ochotníckeho divadla v Zelenči, aby vytvorila čo najvernejší obraz o dnes už legendárnom režisérovi a hercovi.
     

Uvedenie knihy o 15.30 hodine bude pokračovať poctou umelcovi, ktorú pripravil Šansónový klub Beďo. Vystúpia Zita Furková, Henrieta Mickovičová, Jana Lieskovská, Stano Král, František Kovár, Marián Labuda mladší, Marián Greksa, Zoro Laurinc, Miro Noga, Romana Orlická, Ľubomíra Dušaničová, Pavol Plevčík a Orchester Zity Orlickej. Podujatie sa uskutoční v Kultúrnom dome v Zelenči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies