Šansoniér Aznavour sa lúči s belgickým publikom, kráľ mu udelil Rád koruny

NETKY.SK • 17 November 2015, 09:12 • 2 min
Šansoniér Aznavour sa lúči s belgickým publikom, kráľ mu udelil Rád koruny

BRUSEL - Francúzsky spevák, skladateľ a herec Charles Aznavour dostal v pondelok v Bruseli takzvaný Rád koruny. Ide o vysoké ocenenie, ktoré známemu šansoniérovi udelil belgický kráľ Filip na návrh ministra zahraničných vecí Didiera Reyndersa.

slovakia

left justify in out

Šéf belgickej diplomacie odovzdal 91-ročnému umelcovi arménskeho pôvodu vysoké štátne vyznamenanie počas slávnostnej ceremónie v Paláci Egmont, kde sídli ministerstvo zahraničných vecí.

Aznavour sa pri tejto príležitosti poďakoval Belgicku, kde podľa jeho slov mal vždy "vynikajúce publikum", ktoré nikdy nepochybovalo o jeho umení.

 

Šansoniér bol v pondelok tiež čestným hosťom na pôde belgického Senátu, kde sa okrem členov hornej poslaneckej komory stretol aj s predstaviteľmi arménskej menšiny v Belgicku.

Spevák, ktorého meno je vo frankofónnom svete známe už niekoľko desaťročí, bol pozvaný do belgického Senátu nielen ako umelec, ale aj v rámci svojej funkcie veľvyslanca Arménskej republiky vo Švajčiarsku a stáleho predstaviteľa Arménska v Organizácii Spojených národov. Aznavour sa chce dnes rozlúčiť so svojimi belgickými obdivovateľmi prostredníctvom koncertu v Bruseli. Vzhľadom na svoj vysoký vek umelec túto koncertnú šnúru nazval "rozlúčkovou".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona