Sankcie voči Rusku zostanú, kým nestiahne vojakov z Ukrajiny

NETKY.SK • 9 Október 2014, 17:59 • 2 min
Sankcie voči Rusku zostanú, kým nestiahne vojakov z Ukrajiny

BERLÍN - Spojené štáty by nemali zľavovať zo sankcií voči Rusku dovtedy, kým z Ukrajiny nebudú stiahnuté všetky zahraničné sily a výzbroj, nebude obnovená zvrchovanosť Kyjeva nad pohraničím a nebudú prepustení všetci zajatci.

slovakia

left justify in out

Námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre európske a eurázijské záležitosti Victoria Nulandová to vyhlásila počas štvrtkového vystúpenia na konferencii o transatlantických vzťahoch, ktorú organizácia Aspen Institute usporiadala v Berlíne. "Na Ukrajine je dnes na papieri mierová dohoda, na veľkej časti územia je našťastie mier, táto mierová dohoda je však stále porušovaná v kľúčových sektoroch," povedala v narážke na krehké prímerie medzi ukrajinskou vládou a separatistami z 5. septembra. To je súčasťou širšieho mierového plánu z dielne ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, ktorý by mohol v rámci budúcotýždňového summitu v Miláne opäť rokovať aj s ruským náprotivkom Vladimirom Putinom.

 

Kyjev i západní spojenci Rusku vyčítajú podporovanie východoukrajinských separatistov, čo však druhá strana popiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona