Sankcie uvaľované na Rusko musia byť skutočne bolestivé, vyhlásil Zelenskyj

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 09:22 • 2 min
Sankcie uvaľované na Rusko musia byť skutočne bolestivé, vyhlásil  Zelenskyj

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že Európska únia plánuje už v poradí šiesty balík sankcií voči Rusku. TASR správu prevzala od televízie BBC, ktorá o tom informovala vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

„Pracujeme na tom, aby to bolo naozaj bolestivé pre ruskú vojenskú mašinériu a pre ruský štát ako celok,“ uviedol Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom príhovore. „Sankcie budú zahŕňať najmä obmedzenia pre ruský energetický sektor, bankový sektor, export, import a dopravu,“ dodal. Ukrajinský prezident zároveň uviedol, že absolvoval „veľmi podrobné rokovania“ o obranných a finančných záležitostiach i sankciách s predsedom Európskej rady Charlesom Michelom, ktorý v stredu navštívil Ukrajinu.

 

img

 

So šéfom Európskej rady hovoril Zelenskyj o hrozbe potravinovej a energetickej krízy v Európe a o možnosti obnovenia poľnohospodárskeho exportu Ukrajiny a blokovaní „schopnosti Ruska vydierať Európu“. Najvyšší ukrajinský predstaviteľ okrem toho s Michelom v stredu hovoril aj o posune Ukrajiny smerom k európskej integrácii, píše denník The Guardian.

 

„Toto je historický moment a my môžeme vyvinúť maximálnu rýchlosť pri včleňovaní sa do Európskej únie... U všetkých našich partnerov v Európskej únii vidím ochotu pomôcť nám v tomto posune tak veľmi, ako to len bude možné,“ uviedol Zelenskyj. Ukrajinský prezident okrem toho hovoril o „opatrnom optimizme“ v súvislosti s tým, že ukrajinskí partneri podľa neho konečne lepšie chápu potreby jeho krajiny. Podľa Guardianu týmito slovami odkazoval na dodávky zbraní na Ukrajinu a na zosilnenie sankcií uvaľovaných na Rusko.

 

Možno vás zaujme: Johnson: Rokovať s Putinom je ako vyjednávať s krokodílom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies