Sankcie EÚ voči Rusku za otravu Skripaľa musia prijať vlády členských krajín

NETKY.SK • 6 September 2018, 16:26 • 2 min
Sankcie EÚ voči Rusku za otravu Skripaľa musia prijať vlády členských krajín

BRUSEL - Akékoľvek nové sankcie Európskej únie voči Rusku spojené s prípadom Skripaľovcov musia byť prijaté na úrovní vlád členských štátov. Podľa tlačovej agentúry Reuters to vo štvrtok oznámila Európska komisia.

slovakia

left justify in out

Členské krajiny EÚ pravidelne obnovujú režim sankcií voči Rusku v súvislosti s podporou Kremľa pre povstalcov na Ukrajine, vlády niektorých krajín ako Rakúsko či Taliansko sa však zdráhajú prijať nový súbor reštriktívnych opatrení voči Moskve a hľadajú skôr užšie obchodné vzťahy s Ruskou federáciou.

 

Britské premiérka Theresa Mayová v stredu obvinila ruskú vojenskú spravodajskú službu (GRU), že je zodpovedná za útok nervovoparalytickou látkou novičok na bývalého ruského špióna Sergeja Skrípaľa a jeho dcéru Juliju. Britská strana tvrdí, že útok v Salisbury bol spáchaný dvoma dôstojníkmi GRU, na ktorých britská polícia vydala zatykač.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies