Sánkari majú v Tatrách na Hrebienku oddnes k dispozícii 2,5 kilometra dlhú trať

NETKY.SK • 8 December 2017, 08:41 • 2 min
Sánkari majú v Tatrách na Hrebienku oddnes k dispozícii 2,5 kilometra dlhú trať

HREBIENOK – Návštevníci Vysokých Tatier sa môžu od dnešného dňa vybrať na Hrebienok nielen s cieľom navštíviť Tatranský ľadový dóm, ale aj za dobrou sánkovačkou, a to na 2,5 kilometra dlhej sánkarskej dráhe z Hrebienka do Starého Smokovca.

slovakia

left justify in out

Po prvýkrát v tejto sezóne tam dnes spúšťajú dennú aj večernú sánkovačku. „Denná sánkovačka je prispôsobená prevádzkovým hodinám pozemnej lanovky, sánkuje sa od 8:30 do 16:00. Večerná sánkovačka na osvetlenej sánkarskej dráhe je od 19:00 do 21:00 vždy v utorok, piatok a v sobotu,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová.

Kým vlani sa sánkarská dráha otvárala až v období medzi vianočnými sviatkami, tento rok to dostatočná snehová nádielka umožnila skôr. „Zatiaľ môžeme povedať, že podmienky máme veľmi dobré,“ uviedla Fabianová, ktorá pripomenula, že trať nie je zasnežovaná, odkázaní sú tam iba na prírodný sneh. To, ako dlho sa tu bude možné sánkovať závisí od prírodných podmienok.

Zimnú sezónu vo Vysokých Tatrách oficiálne odštartuje dnešné sprístupnenie Tatranského ľadového dómu pre verejnosť. Oproti predošlým rokom je bazilika väčšia, sochári zo Slovenska, Česka a Španielska ju postavili zo 190 ton ľadu za necelé tri týždne. Jej ústrednou témou je pocta rodine a vybudovaná bola v štýle katalánskej katedrály Sagrada Familia, ktorá je dielom Antonia Gaudího.

Lyžiarsku sezónu zase otvorí v sobotu 9. decembra v Tatranskej Lomnici lyžovačka z Lomnického sedla, ide o najťažšiu a najstrmejšiu tatranskú zjazdovku s dĺžkou 1 240 metrov. „Z výšky 2 190 metrov nad morom si lyžiari užijú spolu 5,5 km dlhú trať až do Tatranskej Lomnice. Otvorené budú aj zjazdovky zo Skalnatého plesa, a to Esíčka, Generál, Čučoriedky Východ, Čučoriedky Západ a Štart Západ,“ informovala hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk Fabianová. V Tatranskej Lomnici sa tak sezóna začne na piatich zjazdovkách, pre lyžiarov bude otvorených spolu 7,7 km tratí, na ktorých je od 40 do 50 cm snehu.

 

Vo Vysokých Tatrách sa od uplynulého víkendu lyžuje na Štrbskom Plese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies