Sánkar Ninis bojuje s časovým posunom i krátkym spánkom

NETKY.SK • 5 Február 2014, 14:16 • 2 min
Sánkar Ninis bojuje s časovým posunom i krátkym spánkom

SOČI - Slovenskou nádejou na dobré umiestnenie v súťažiach sánkarov je Jozef Ninis, ktorý si po príchode do dejiska zimných olympijských hier v utorok prvýkrát vyskúšal ľadové koryto.

slovakia

left justify in out

"Absolvoval som prvé tri tréningové jazdy, ktoré som začínal zo ženského štartu. Bral som to ako veľmi dobrú prípravu na preteky tímových štafiet, v ktorých budeme začínať tiež práve odtiaľ. Tréning bol pre mňa veľmi skoro, začal sa už o ôsmej ráno. Takisto to bude aj v stredu, keď si už vyskúšam prejsť dráhu z mužského štartu. Keď si k tomu pripočítate raňajky, cestu na trať a aj samotnú prípravu pred jazdami, tak skutočne musím vstávať dosť skoro," uviedol na svojej oficiálnej internetovej stránke Ninis, ktorý sa celkom ešte neaklimatizoval ani na tamojšie časové pásmo. "Pre mňa je to o to ťažšie, že ešte stále mám problém s trojhodinovým časovým posunom. Zatiaľ mi robí ťažkosti aj zaspávanie. Zvyčajne zaspávam až po polnoci, niekedy o jednej hodine miestneho času."

Okrem starostí so spánkom je však 32-ročný rodák z Čadce, ktorý už má za sebou účasť na ZOH 2006 a 2010, v Soči spokojný. "Ubytovanie je celkom super, ale horšie je to so sprchovým kútom, ktorý sa nám pomaličky začína rozpadávať, takže športovci pod nami majú zrejme radosť. Strava je taktiež fajn, máme na výber z viacerých druhov kuchýň. Dobrovoľníci sú takisto veľmi milí a okrem toho aj počasie v dejisku hier je úžasné. Ráno bolo na dráhe niečo málo pod nulou, ale cez deň na slniečku určite viac ako 5 °C," priblížil podmienky v olympijskej dedine Ninis, ktorý ako prvý vstúpi zo slovenských sánkarov do súťaží na ZOH 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona