Šanghaj sa pripravuje na príchod tajfúna Chaj-kchuej

NETKY.SK • 7 August 2012, 11:21 • 2 min
Šanghaj sa pripravuje na príchod tajfúna Chaj-kchuej

Šanghaj sa pripravuje na príchod tajfúna Chaj-kchuej - Svet Čínska obchodná metropola Šanghaj a priľahlé provincie sa dnes pripravovali na príchod tajfúna Chaj-kchuej. Je tretím tajfúnom, ktorý zasiahne Čínu za necelý týždeň.

slovakia

left justify in out

imgČínska obchodná metropola Šanghaj a priľahlé provincie sa dnes pripravovali na príchod tajfúna Chaj-kchuej. Je tretím tajfúnom, ktorý zasiahne Čínu za necelý týždeň.
      V Šanghaji plánovali evakuovať 200.000 ľudí a v susednej provincii Če-ťiang evakuovali 130.000 ľudí, informovala čínska agentúra Sinchua. Uviedla, že do bezpečia prístavov sa uchýlilo vyše 30.000 lodí.
      Čínska meteorologická správa očakáva, že tajfún Chaj-kchuej (v anglickom prepise Haikui) dorazí na pevninu medzi prístavnými mestami Ning-po a Wen-čou  v noci na stredu alebo v stredu skoro ráno. Národné meteorologické centrum varovalo, že tajfún prinesie počas najbližších dvoch dní intenzívne dažďové zrážky a silné vetry.
      Chaj-kchuej sa dnes ráno nachádzal v Juhočínskom mori a pohyboval sa severozápadným smerom rýchlosťou asi 15 kilometrov za hodinu. Nárazy vetra, ktoré ho sprevádzajú, dosahujú rýchlosť až 144 km/h.
      Čína sa ešte stále spamätáva z tajfúnov Damrey a Saola, ktoré ju zasiahli počas víkendu. Priniesli intenzívne dažde, pri ktorých zahynulo najmenej 23 ľudí, pričom deväť je stále nezvestných, pripomenula Sinchua. Dažde sprevádzajúce tajfúny vyvolali zosuvy pôdy a záplavy, ktoré sa dotkli stoviek tisícov ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona