Sandy spôsobila na severovýchode USA škody za 50 miliárd dolárov

NETKY.SK • 9 November 2012, 07:50 • 2 min
Sandy spôsobila na severovýchode USA škody za 50 miliárd dolárov

Sandy spôsobila na severovýchode USA škody za 50 miliárd dolárov - Svet Superbúrka Sandy spôsobila na severovýchode USA škody a hospodárske straty v odhadovanej výške 50 miliárd dolárov (39,26 miliardy eur). Len štát New York utrpel škody za 33 miliárd do

slovakia

left justify in out

img

Superbúrka Sandy spôsobila na severovýchode USA škody a hospodárske straty v odhadovanej výške 50 miliárd dolárov (39,26 miliardy eur). 

Len štát New York utrpel škody za 33 miliárd dolárov (26 miliárd eur), oznámil dnes newyorský guvernér Andrew Cuomo.

"Je to závratné číslo, najmä vo finančnej situácii, v ktorej sme," povedal Cuomo na tlačovej konferencii.

Nedostatky v štruktúre a regulácii eletrárenských spoločností

Guvernér tiež konštatoval, že škody spôsobené na elektrickej rozvodnej sieti odhalili hlboké nedostatky v štruktúre a regulácii elektrárenských spoločností, ktoré si vyžiadajú "úplnú prestavbu". Tieto firmy kritizoval ako faktické monopoly riadené bezmennými a beztvárnymi byrokratmi.

Existujúci systém elektrárenských spoločností bol podľa Cuoma "navrhnutý pre inú dobu a iné miesto"."Je to systém z 50. rokov... Sklamali zákazníkov. Manažment sklamal zákazníkov," vyhlásil.

Búrka Sandy, ktorá zasiahla východné pobrežie USA 29. októbra, spôsobila výpadky prúdu pre takmer 2,1 milióna zákazníkov v New Yorku. Vietor a sneh túto stredu zanechali bez elektriny ďalších vyše 150.000 Newyorčanov.

V súčasnosti je bez elektriny v New Yorku vyše 285.000 domov a podnikov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies