Sanders je pripravený spolupracovať s Trumpom na riešení určitých otázok

NETKY.SK • 10 November 2016, 06:38 • 2 min
Sanders je pripravený spolupracovať s Trumpom na riešení určitých otázok

WASHINGTON - Bývalý kandidát na post prezidenta USA za Demokratickú stranu Bernie Sanders vyhlásil, že je pripravený spolupracovať s novozvolenou hlavou štátu Donaldom Trumpom v oblasti pomoci robotníckej triede, bude však "rázne oponovať" ostatnej politike, ktorú Trump prisľúbil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tento senátor za štát Vermont vo vyhlásení ďalej uviedol, že Trump sa "trafil do hnevu upadajúcej strednej triedy, ktorá je už otrávená a unavená ekonomikou establišmentu, politikou establišmentu a médiami establišmentu". Slová 75-ročného nezávislého senátora citovala v noci nadnes agentúra AP.

 

Sanders tvrdí, že ak Trump "myslí vážne presadzovanie politiky zameranej na zlepšenie podmienok pracujúcich rodín, potom je spolu s ďalšími pokrokovými ľuďmi pripravený na spoluprácu." Ak však bude Trump "presadzovať rasistickú, sexistickú, xenofóbnu a protienvironmentálnu politiku, bude jeho ráznym oponentom".

 

Sanders bol súperom Hillary Clintonovej v boji o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany; po tom, ako bývalá prvá dáma USA zvíťazila v primárkach, ju Sanders v ďalšom boji podporil. Clintonová však v hlavnom zápolení o Biely dom s Trumpom zaznamenala po intenzívnej predvolebnej kampani horkú prehru.

 

Dosluhujúci demokratický prezident Barack Obama sa dnes stretne s Trumpom v Bielom dome. "Všetci mu teraz prajeme úspech pri zjednocovaní a vedení krajiny," vyhlásil Obama a dodal, že jeho tím pomôže Trumpovi pri hladkom odovzdávaní moci. "V prvom rade sme Američania, až potom demokrati či republikáni," pripustil Obama.

 

Republikánska strana okrem Trumpovho prezidentského víťazstva získala tiež väčšinu kresiel v oboch komorách Kongresu, pripomína agentúra Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies