Sanchez je pripravený na ManUtd, Wenger varuje pred Rashfordom

NETKY.SK • 17 November 2016, 12:20 • 2 min
Sanchez je pripravený na ManUtd, Wenger varuje pred Rashfordom

LONDÝN - Čílsky futbalista Alexis Sanchez je pripravený naskočiť do sobotňajšieho šlágra Premier League, v ktorom sa Arsenal Londýn predstaví na pôde Manchestru United. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to prezradil tréner "kanonierov" Arsene Wenger. Skúsený kormidelník upozornil, že jeho tím si pri absencii Zlatana Ibrahimoviča musí dať pozor predovšetkým na Marcusa Rashforda.

slovakia

left justify in out

Sanchez nastúpil už na uplynulý kvalifikačný duel MS 2018 a dvomi gólmi do siete Uruguaju prispel k cennému triumfu Čile v pomere 3:1. Wenger síce nesúhlasil s jeho štartom v stretnutí, no realizačný tím čílskej reprezentácie si urobil po svojom a riskantný ťah so zaradením Sancheza do zostavy po svalovom zranení sa mu vyplatil. Jeden z ofenzívnych lídrov Arsenalu po stretnutí do Londýna odkázal, že pred duelom s Manchestrom United je v dobrej forme. "Ešte 24 hodín pred týmto zápasom sme nevedeli, či nastúpi. Nakoniec sa rozhodli, že ho postavia. Potom nám Sanchez napísal, že je v ideálnej forme, išiel dole až po 84 minútach hry. Na potvrdenie si musíme počkať do zajtrajšieho rána, keď ho tu uvidíme," povedal na predzápasovej tlačovke Wenger.

 

Hlavnému kormidelníkovi "kanonierov" budú chýbať zranení Hector Bellerin aj Santi Cazorla. Návrat prvého menovaného sa dá očakávať až vo vianočnom období. "Hector nám bude chýbať približne štyri týždne. Zranil sa asi desať sekúnd pred koncom zápasu s Tottenhamom. Santi je stále mimo hry. Ešte sa nevrátil do tréningového procesu, neviem, kedy sa tak stane," dodal Wenger.

 

Novinári sa na tlačovej konferencii opýtali aj na jeho vzťah s Josem Mourinhom, s ktorým sa počas dlhoročného pôsobenia na Ostrovoch dostal neraz do ostrého konfliktu. Wenger sa zachoval pragmaticky a odvetil: "Nemyslím si, že by som vám mal opisovať náš vzťah. Každý bojuje za svoj tím. Nehrám len proti nemu ako manažérovi, hrám proti celému jeho tímu. To treba pochopiť. Môžem vám prezradiť len to, že dodržím rituál a podám si s ním ruku. V Premier League sú rituály dôležité."

 

Manchestru United bude v sobotu popoludní chýbať kanonier Zlatan Ibrahimovič pre trest za žlté karty. Wenger sa k jeho absencii priamo nevyjadril, zdôraznil len, že v tíme je aj iný ofenzívny hráč, ktorý strelil pri svojej ligovej premiére Arsenalu dva góly. Zariadil tak triumf United v pomere 3:2. "Nezabúdajme na minulú sezónu, pretože chlapec, ktorý nás vtedy zničil, sa volá Marcus Rashford," uviedol Wenger.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies