Šance Grécka na dohodu s veriteľmi podľa Stournarasa stúpli

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 09:51 • 2 min
Šance Grécka na dohodu s veriteľmi podľa Stournarasa stúpli

LONDÝN - Šance, že sa Grécko dohodne s medzinárodnými veriteľmi sa od stretnutia v Berlíne, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň, zvýšili.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v stredu šéf gréckej centrálnej banky Jannis Stournaras s tým, že odchod Grécka z eurozóny by priniesol jeho krajine "viac bolesti". Európska centrálna banka (ECB) zvýšila objem núdzových úverových liniek (ELA), ktoré môžu grécke banky čerpať od gréckej centrálnej banky, z 69,8 mld. eur na 71 mld. eur. Podľa Stournarasa to svedčí o tom, že situácia gréckych bánk sa postupne stabilizuje.


Zároveň varoval pred odchodom Grécka z eurozóny a vyjadril presvedčenie, že takzvaný grexit nenastane. „Grexit by nepriniesol žiaden úžitok, iba veľa bolesti,“ povedal Stournaras Podľa jeho slov sa vzťahy medzi oboma rokujúcimi stranami po pondelkovom stretnutí gréckeho premiéra Alexisa Tsiprasa a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou zlepšili. Kľúčovou výzvou pre Grécko je podľa neho odovzdať presvedčivý zoznam reforiem. „Môžem povedať, že som optimistickejší, než som bol pred povedzme mesiacom. Minulotýždňové stretnutia na vysokej úrovni nám dávajú nádej, že vláda to so zavádzaním štrukturálnych reforiem myslí vážne,“ povedal Stournaras.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies