Šance Číny na usporiadanie MS 2030 stúpli, FIFA plánuje zmeniť rotáciu

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 16:00 • 2 min
Šance Číny na usporiadanie MS 2030 stúpli, FIFA plánuje zmeniť rotáciu

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zvažuje zaviesť výnimku zo svojho pravidla o rotácii kontinentov pri organizácii záverečného turnaja majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Ak si to budú vyžadovať okolnosti, Rada FIFA ako najvyšší výkonný orgán by mohol rozhodnúť, že kontinent na ďalší šampionát nemusí čakať dva cykly, ako to FIFA schválila minulý rok v októbri. Návrh sa môže dostať do programu rokovania budúcotýždňového kongresu v bahrajnskej Manáme.

 

Podľa súčasného princípu rotácie dejísk MS nesmie FIFA kontinentu po usporiadaní šampionátu prideliť nadchádzajúce dva ročníky záverečného turnaja. Rada FIFA by po novom disponovala právomocou obísť túto zásadu. Uplatniť ju v tom prípade môže už v súvislosti s MS 2030, na ktoré si brúsi zuby Čína. Terajší poriadok jej v tom bráni, pretože Ázia v roku 2022 bude hostiť MS v Katare.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies