Šanca Slovana žije, Straka: Alfou a omegou boli osobné súboje

NETKY.SK • 21 August 2014, 10:27 • 2 min
Šanca Slovana žije, Straka: Alfou a omegou boli osobné súboje

BRATISLAVA - Skupina futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 je pre hráčov Slovana Bratislava po prvom súboji v play off na Pasienkoch s BATE Borisov (1:1) o čosi ďalej ako pre šampióna Bieloruska. Český tréner "belasých" František Straka je však stále optimistom a tvrdí, že síce trojnásobný účastník skupiny LM ukázal jeho tímu hranice, ale Slovan je stále v hre.

slovakia

left justify in out

"Výsledok 1:1 je nádejný, nie je stratený. Šanca žije," povedal Straka, ktorého výber ešte v tejto sezóne neprehral. Slovenský šampión mal výborný vstup do zápasu, na konci polčasu ho ale zrazil vlastný gól Tomáša Jablonského. Záverečný tlak priniesol vyrovnanie po spolupráci skúsených striedajúcich Róberta Vitteka s Jurajom Halenárom, ba dokonca aj druhý gól Vitteka, ktorý ale rozhodcovia pre ofsajd neuznali.

 

Straku mrzeli nevyužité šance jeho hráčov na začiatku súboja. "Mali sme viesť dva nula a ten zápas by mal pravdepodobne úplne iný priebeh. Hráčom som hovoril, že budú rozhodovať naše vypracované šance. Potom sme od aktívnej hry upustili. Súper dokázal oveľa viac kontrolovať loptu. Dostali sme sa do nervozity, lebo sa nám nedarilo hrať cez kraje, kde sme chceli byť veľmi aktívni. Myslím, že ak by sme si nedali vlastný gól, mali sme šance, aby sme vyhrali. Ale to je keby. Futbal sa hrá na chyby. My sme si dali vlastný gól, no dokázali sme zdvihnúť hlavy a remizovať," hodnotil kouč, ktorý ani zďaleka flintu do žita nehádže: "Šance na postup sú. Máme 90 minút pred sebou a určite urobíme všetko preto, aby sme to zvládli. Aj keď to bude nesmierne náročné."

 

BATE dokázal, že má skúsený tím. Desaťnásobný majster Bieloruska hral organizovane, disciplinovane a fyzicky náročne. "Vedeli sme, čo tu bude BATE hrať. A to sa aj potvrdilo. Vedeli sme pristupovať k ich hráčom, dokázali sme ich napádať a dokázali sme hrať osobné súboje, čo bolo alfou a omegou duelu. No potom sme v nich začali strácať, hráči BATE boli ďaleko viac dôraznejší, aj skúsenejší. Preto ten prvý polčas viac menej vyznel pre nich, aj keď my sme mali väčšie šance ako BATE," analyzoval Straka.

 

Trénerovi, ktorý dostal do skupiny LM Spartu Praha, vyšlo nasadenie Vitteka. Ten žiaľ pre zdravotné dôvody ešte nezvládne plnú zápasovú záťaž. "Robo išiel s jednoznačným cieľom, aby demonštroval svoj futbal, rýchlo sa tlačil do koncovky, dôrazne tam dával telo. Ja som rád, že vôbec mohol nastúpiť, takže preto naskočil tak neskoro. Ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie, vniesol do hry úplne iný prvok," vyjadril sa Straka a na margo ofsajdovej situácie doplnil: "Ak by sa Robo nedotkol lopty, tak hlavička Gorosita by pravdepodobne skončila v sieti. Ale to je keby. Robo tam išiel, to je jeho inštinkt a tak to má byť. Bohužiaľ sme to nedotiahli do víťazného konca."

 

Straka "vlastenec" Jablonského označil za skrat, no sľúbil, že jeho tím nechá v Bielorusku všetko. "Tomáš bol pod tlakom, aj nebol pod tlakom. Dalo sa to hrať úplne inak. Chcel to zahrať na istotu, chcel to odkopnúť von. Bohužiaľ to trafil na špičku a do brány. Na tejto úrovni to totálne mrzí. Takýto blackout dokáže s mužstvom zamávať, bola tam určitá depresia. Vedeli sme, že budeme musieť otvoriť hru a ísť do oveľa väčšieho rizika. Dalo poriadnu prácu mužstvo zasa nakopnúť. Ale to je futbal. Budeme sa biť o postup. Urobíme všetko, aby sa nám to podarilo."

 

Bratislavčania dobre vedia, že ak chcú postúpiť a získať finančnú prémiu 8,6 milióna eur, musia v Borisove streliť gól. "Najlepším liekom bude taká kontrolovaná ofenzíva. Sme schopní si vypracovať šance. Musí nám to tam však padnúť. Pred odvetou tu ešte máme Myjavu o dva dni, to je naša tvrdá realita, ale už budeme myslieť aj na to, ako vyzrieť na BATE Borisov," naznačil recept tréner 8-násobného slovenského majstra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona