San Sebastián deklasoval Espanyol, vyrovnal klubové maximum

NETKY.SK • 9 Február 2016, 09:37 • 2 min
San Sebastián deklasoval Espanyol, vyrovnal klubové maximum

BARCELONA - Real Sociedad San Sebastián zvíťazil vysoko 5:0 na trávniku barcelonského Espanyolu v pondelňajšom zápase 23. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

Už v 8. min viedli hostia 2:0, keď sa v ich drese krátko po sebe presadili Jonathas a Carlos Vela. Po zmene strán pridali Baskovia ešte tri ďalšie zásahy, prvý menovaný si v poslednej minúte duelu doprial gólovú dupľu.


Espanyol v kalendárnom roku 2016 ešte nezvíťazil, v súťažných vystúpeniach ťahá nepriaznivú šnúru deviatich duelov bez víťazstva. Posledný triumf zaznamenalo barcelonské mužstvo ešte 19. decembra, keď v rámci La Ligy zdolalo nováčika Las Palmas najtesnejším rozdielom 1:0.


San Sebastián zvíťazil v ligovej súťaži druhýkrát za sebou. Triumfom na pôde Espanyolu vyrovnal najvyššie klubové víťazstvo v Primera División mimo svojho štadióna. Rovnakým výsledkom San Sebastián uspel ešte v októbri 1997 na trávniku Realu Oviedo, ktorý v spomenutom dueli nastúpil bez Slováka Petra Dubovského. Espanyol figuruje po 23. kole na 17. mieste tesne nad pásmom zostupu (22 bodov), San Sebastián je jedenásty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona