San Maríno bude po 15 rokoch riešiť trénerskú otázku

NETKY.SK • 18 Október 2013, 15:18 • 2 min
San Maríno bude po 15 rokoch riešiť trénerskú otázku

SAN MARÍNO - Giampaolo Mazza po 15 rokoch uvoľnil post trénera futbalovej reprezentácie San Marína. Odchádza najdlhšie slúžiaci kormidelník európskeho národného tímu.

slovakia

left justify in out

Mužstvo zložené prevažne z amatérov pod jeho vedením absolvovalo 85 stretnutí, vyhralo iba raz. Zo 76 súťažných stretnutí vydolovalo jediný bod za remízu 1:1 na pôde Lotyšska v kvalifikácii MS 2002. Svoju "donquijotskú" misiu uzavrel Mazza debaklom 0:8 v utorňajšej domácej derniére kvalifikácie MS 2014 s Ukrajinou.

"Je mi ľúto, že sme nikdy nevyhrali súťažný zápas, ale zato som hrdý na to, že sme nikdy nesiahli po naturalizovanom hráčovi. V posledných rokoch sme sa zlepšovali a nikdy nám nechýbala odvaha," povedal na rozlúčku Mazza. Jediné víťazstvo dosiahli jeho zverenci v roku 2004 v prípravnom súboji s Lichtenštajnčanmi. Najťažšiu prehru im uštedrili Nemci - 13:0 v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona