San Lorenzo získalo v Argentíne dvanásty titul

NETKY.SK • 16 December 2013, 08:10 • 2 min
San Lorenzo získalo v Argentíne dvanásty titul

BUENOS AIRES - Futbalisti San Lorenza sa stali víťazmi prvej časti najvyššej argentínskej súťaže a získali majstrovský titul. Stačila im k tomu bezgólová deľba bodov na ihrisku Velezu Sarsfield, keďže Newell´s Old Boys doma len remizovali 2:2 s Lanusom.

slovakia

left justify in out

San Lorenzo v devätnástich dueloch získalo 33 bodov o dva viac ako Lanus, Sarsfield i Newell´s. Každý z týchto tímov mal šancu pred poslednými zápasmi šampionátu získať majstrovský titul. Podobne ako vo väčšine juhoamerických krajín, aj v Argentíne rozdeľujú sezónu do dvoch turnajov a ako šampióna vyhlasujú každého víťaza.

Hrdinom San Lorenza sa stal brankár Sebastian Torrico, ktorý v poslednej minúte skvele chytil volej Agustina Allioneho. San Lorenzo patrí do päťky veľkých argentínskych klubov. Tím, ktorého fanúšikom je aj pápež František, získal dvanásty titul v profesionálnej ére. 

Výsledky nedeľňajších dohrávaných duelov 19. kola najvyššej argentínskej futbalovej súťaže: 
Newells Old Boys - Lanus 2:2 
Velez Sarsfield - San Lorenzo 0:0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona