San Jose angažovalo Havláta, Heatleyho poslalo do Minnesoty

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 10:17 • 2 min
San Jose angažovalo Havláta, Heatleyho poslalo do Minnesoty

San Jose angažovalo Havláta, Heatleyho poslalo do Minnesoty

slovakia

left justify in out

img

Tím zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks získal útočníka Martina Havláta výmenou za Dannyho Heatleyho, ktorý bude v novej sezóne pôsobiť v Minnesote Wild. Skúsený český krídelník sa stal spoluhráčom slovenského reprezentanta Michala Handzuša, ktorý pred pár dňami podpísal dvojročný kontrakt v hodnote 5 miliónov dolárov. Vedenie "žralokov" po otvorení trhu s voľnými hráčmi angažovalo tiež obrancu Jima Vandermeera.
      "Marty chcel veľmi prísť do nášho tímu a to bol prvý predpoklad úspešného obchodu," vyhlásil generálny manažér San Jose Doug Wilson. Havlát bol s trejdom spokojný: "San Jose má veľmi silné mužstvo, ktoré má šancu víťaziť. Každý rok môže bojovať o Stanleyho pohár, pravidelne hrá v play off a to je pre mňa výzva. Sezóna sa pre mňa skončila v apríli, v tej ďalšej nechcem nečinne ležať na gauči, ale hrať vo vyraďovačke. Preto hrám hokej." Tridsaťročný Havlát v minulej sezóne profiligy nazbieral 62 bodov (22 gólov a 40 asistencií), bol lídrom mužstva v počte víťazných gólov (4) a s 229 streleckými pokusmi bol najaktívnejším v tíme "divochov".
      Jeho rovesník Heatley pôsobil v San Jose dva roky a vynechal len dva zápasy z celkového počtu 164. Nazbieral v nich 146 bodov, z toho 65 gólov. Shars ho získali z Ottawy, aby pomohol mužstvu k zisku Stanleyho pohára, v minulom ročníku však tím stroskotal vo finále Západnej konferencie a čakanie na historicky prvú trofej sa oddialilo. V play off sa od Heatleyho čakal väčší prínos, ako jeho 12 bodov v osemnástich súbojoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies