San Francisco rozhodlo o obmedzení nahoty

NETKY.SK • 21 November 2012, 11:26 • 2 min
San Francisco rozhodlo o obmedzení nahoty

San Francisco rozhodlo o obmedzení nahoty - Zaujímavosti Americké San Francisco sa vzdá jednej z dôležitých súčastí svojej voľnomyšlienkárskej minulosti tamojšia mestská rada tesne odhlasovala zákaz odhaľovania sa na verejnosti. Informovala o tom dnes age

slovakia

left justify in out

img

Americké San Francisco sa vzdá jednej z dôležitých súčastí svojej voľnomyšlienkárskej minulosti: tamojšia mestská rada tesne odhlasovala zákaz odhaľovania sa na verejnosti. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Poslanci tak odolali kritike veľkého množstva obyvateľov, ktorí sa obávajú, že San Francisco príde o svoju povesť slobodného mesta bez zábran. Utorkové hlasovanie sa skončilo najtesnejším pomerom 6:5.

Nariadenie zavedie zákaz odhaľovania genitálií na verejných priestranstvách, pričom navrhovatelia počítali aj s výnimkami. Takými sú schválené pouličné pochody, najmä každoročný sprievod homosexuálov, ktorí do ulíc tradične vyrážajú v kostýmoch v rôznom štádiu odhalenia.

Navrhovateľ Scott Wiener pripravil nariadenie podľa vlastných slov vzhľadom na neustále rastúce požiadavky verejnosti na zákaz vystavovania nahoty, k čomu dochádza najmä vo štvrti Castro, ktorú obľubujú homosexuáli. Ako podotkol, s návrhom otáľal dva roky, kým naň nedozrel čas. 

"Už to nie je niečo ojedinelé. V miestach ako Castro je to skôr pravidlom sedem dní v týždni. Je to skôr o predvádzaní sa: Pozrite, aké je moje zmýšľanie," odôvodnil svoj návrh Wiener.

Podľa kritikov nebolo nevyhnutné upravovať túto problematiku osobitne, pretože to pozornosť policajtov odláka od dôležitejších hrozieb. Okrem toho to podľa člena mestskej rady Johna Avalosa poškodí obraz o San Franciscu ako najslobodnejšom meste Spojených štátov.

Právnu normu ešte pred vstúpením do platnosti, najskôr začiatkom budúceho roka, musí podpísať starosta. Okrem toho už aktivisti podali sťažnosť proti prijatiu zákona na federálnom súde, ktorý sa ňou bude musieť zaoberať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies