Samuel Spišák: Rola v Láske na vlásku sa nedala odmietnuť

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:06 • 2 min
Samuel Spišák: Rola v Láske na vlásku sa nedala odmietnuť

BRATISLAVA - Slovenský herec Samuel Spišák nedokázal odmietnuť ponuku zahrať si v rozprávke Láska na vlásku, ktorú do slovenských kín uvedú 9. októbra.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný umelec, ktorý sa predstavil v dvojrole kováča Tomáša a princa Mateja Korvína, to uviedol v rozhovore pre agentúru SITA. „Rozhodol som sa pre takýto druh projektu, pretože by sa tak rozhodol asi každý. Veď je to po toľkých rokoch konečne rozprávka na Slovensku. Postava princa a dokonca aj kováča, to sú všetko krásne veci a príroda, v ktorej sa to robilo, tie historické prostredia... jednoducho nešlo povedať nie,“ vyjadril sa rodák z Bratislavy.

 

Ako ďalej prezradil, prácu na snímke si užil, a to aj napriek tomu, že to nebolo vždy jednoduché. „Nakrúcanie bolo extrémne náročné, ale vďaka krásnym lokáciám a príjemným ľudom nám robota išla od ruky. Bolo to príjemné. Bol to pre mňa zážitok,“ povedal. Podobný názor má aj jeho herecká kolegyňa Judit Bárdos, ktorá stvárnila dedinské dievča Hanku. „Nakrúcanie bolo veľmi príjemné. Občas nám bolo zima, potom neskôr v štúdiu nám bolo teplo, ale moja postava nie je až taká rozsiahla ako postava Samka Spišáka, čiže ja som tam nemusela byť úplne od začiatku do konca. Ani som sa necítila byť unavená, v podstate to bola vždy taká príjemná únava, taká tvorivá únava, takže ja som si to nakrúcanie úplne užívala. Teraz som to videla prvý raz a veľmi sa z toho teším. Myslím, že je to krásna rozprávka,“ podelila sa o dojmy 26-ročná herečka. 

 

„Všetci na pľaci boli profesionáli a tí, čo hrali v komparze, boli filmoví nadšenci a vždy spĺňali presne to, čo režisérka Mariana Čengel-Solčanská chcela, takže to bola krásna spolupráca a myslím, že výsledok stojí za to,“ doplnila Bárdos, ktorá je podľa vlastných slov zvedavá, ako snímku prijme verejnosť. „Neviem, aké reakcie mám očakávať. Uvidíme. Budem sa pýtať,“ uviedla. „Dúfam, že na to ľudia budú chodiť, nech to vidí čo najviac ľudí. To je teraz už asi ten jediný cieľ,“ dodal Spišák. 

 

V rozprávke Láska na vlásku si okrem spomínaných zahrala aj Celeste Buckingham, ktorá naspievala aj skladbu s názvom Love in Your Soul. Ďalšími účinkujúcimi sú napríklad Tomáš Matonoha, Milan Bahúl, Jakub Rybárik, Gabriela Dolná, Karol Čálik či Marta Rašlová. K filmu už vyšla aj rovnomenná kniha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies